Bundesliga razmišlja o vraćanju navijača sledeće sezone: “Samo ako budemo mogli da garantujemo bezbednost na utakmicama”

0
Profimedia

Nemačka fudbalska liga se priprema za mogućnost otvaranja utakmica Bundeslige i nemačkih stadiona za navijače u novoj sezoni, piše Frankfurter Allgemeine.

Kako je za nedeljno izdanje tog dnevnika izjavio izvršni direktor nemačke fudbalske lige Kristijan Zajfert, zajedno s Ministarstvom zdravlja pripremaju smernice za povratak navijača na tribine stadiona, prenosi Index.

Nova sezona nemačke fudbalske lige najverovatnije će početi 18. septembra, a da nije bilo pandemije koronavirusa, sezona 2020/21 bi počela 21. avgusta i završila 15. maja 2021. godine.

Ništa do 31. oktobra

Trenutno su u Nemačkoj na snazi mere zbog kojih nije moguće organizovati veće i masovnije okupljanje, barem do 31. oktobra.

Ali, to ne znači će nova sezona Bundeslige 2020/21 biti potpuno bez navijača.

“Susreti s navijačima biće dozvoljeni ako budemo mogli da garantujemo bezbednost posetilaca fudbalskih utakmica i higijenske protokole da smanjimo mogućnost zaraze. Moramo da obezbedimo nadzor svih posetilaca Radimo na takvim uputstvima, razgovaramo o mogućim konceptima sa Saveznim ministarstvom zdravlja”, kazao je Zajfert.

Sezona 2019/20 nemačkog prvenstva, koja je započela 16. avgusta prošle godine, završila je 27. juna ove godine, nakon 317 dana. Prvenstvo je bilo prekinuto 13. marta zbog pandemije.

Osmi uzastopni naslov, ukupno trideseti, osvojio je minhenski Bajern.