“Budi dobra devojka i ćuti, ili ćeš biti kažnjena…”: Tejlor Svift ne sme da izvodi pesme koje je sama napisala

0
Foto: Profimedia

Pojavljivanje pop zvezde Tejlor Svift na dodeli Američkih muzičkih nagrada pod znakom je pitanja zbog spora pevačice i izdavača oko autorskih prava nad njenim ranim radovima, koje je sama napisala, prenosi N1.

Tejlor Svift bi krajem godine trebalo da bude uručena nagrada Umetnik decenije, a ona je planirala da na dodeli AMA izvede kompilaciju svojih hitova. Međutim, u tome je sprečavaju izdavači, koji su joj zabranili ne samo da na televiziji izvodi svoje stare pesme, već i da koristi snimke sa koncerata i muziku za dokumentarac koji je Netflix hteo da snimi o njoj.

“Poruka koja mi je poslata je vrlo jasna. Budi dobra devojka i ćuti, ili ćeš biti kažnjena”, rekla je pevačica povodom ove situacije.

Sve je počelo tako što je pevačica u junu otkrila da je Skot Borčeta prodao Skuteru Braunu prava na muziku sa početka njene karijere, ističući da nju niko nije obavestio o tome.

Ona je tada optužila Brauna, menadžera Arijane Grande, Džastina Bibera i Demi Lovato, za “učestalo i manipulativno zlostavljanje”. Sviftova je rekla i da on pokušava da “uništi njeno muzičko nasleđe”.

On na to nije odgovorio, ali je dobio podršku od Lovato i Bibera, koji su rekli da Sviftova pokušava da privuče pažnju.

Pevačica Selena Gomez je na Tviteru napiasla da je na delu pohlepa, manipulacija i moć.

“Iz prve ruke mogu da vam kažem da su za Tejlor najbitniji njena porodica, ljubav, fanovi i muzika. Gledati kako stalno razvlače tvog najboljeg prijatelja je najgore osećanje. Tejlor, bori se!. Ona nikada neće prestati da se bori”, poručila je Gomez na Tviteru