Brnabić: “Želimo da proizvedemo rusku vakcinu na Torlaku…”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija “kod sebe, a da ne pričamo o ugovorima”, u ovom trenutku ima 1.054.950 vakcina, s tim da u neke već potrošene”, navodeći da je ponosna na uspeh zemlje u borbi protiv korone, ali i da je “ovo maraton koji traži borbu svaki dan”.

“Što se Srbije tiče ja znam da smo ispred najvećeg broja zemalja Evropske unije”, rekla je Brnabić, za TV Hepi, podsetivši da su vakcine dostupne svim građanima.

Ona je, govoreći o borbi za vakcine, navela da je 95 odsto vakcina kupilo deset najbogatijih zemalja, a neke, kao Nemačka i Kanada, čak toliko da mogu da vakcinišu tri ili pet puta svakog svog građanina.

Prema njenim rečima, Srbija pokušava da proizvede vakcinu protiv korone u zemlji, navodeći da je plan da naši stručnjaci iz Torlaka danas odu u Rusiju i posete tamošnje proizvodne kapacitete.

“Biće tamo nekoliko dana da isprate čitav proizvodni poroces, šta je sve potrebeno. Mi se borimo da ako možemo i što pre probamo da rusku vakcinu Sputnik V proizvodimo i u Srbiji, odnosno na Torlaku”, objasnila je Brnabić.

Kako je rekla, sve vakcine su uvezene u Srbiju preko Torlaka, a “mi smo ga iz pepela dizali, kao i sve ostalo”.

Ona je, povodom informacije da su prištinske vlasti ušle u Dom zdravlja u jednom od mesta na Kosovu gde žive Srbi, tražeći tu vakcine, navela da je to neodgovoran potez zbog izborne kampanje za kosovske izbore.

“Bolje da su razgovarali sa (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vućićem i dogovorili se da pošaljemo vakcine i u Prištinu. Mi smo tu ako treba pomoći ćemo”, rekla je Brnabić.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

  1. Nemojte proizvoditi rusku vakcinu na Torlaku, jer se neće verovati tome jednako kao i Rusima.
    Torlak je ustanova koja je pod uticajem neprijatelja ovog naroda.
    Ne mogu da verujem Torlaku.

Comments are closed.