Brnabić: “U interesu nam je da saznamo ko stoji iz ubistva Olivera Ivanovića”

0
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Premijerka Ana Brnabić ponovila je da je interes Srbije da se sazna ko stoji iza ubistva Olivera Ivanovića, prenosi RTS.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše informacije koje su se pojavile u regionu, da navodno postoje dokazi da se u Srbiji nalaze lica koja se terete i za kojima se traga po međunarodnim poternicama zbog sumnje da su umešani u to ubistvo, Ana Brnabić kaže da se o tome govorilo “sto puta do sada”.

“Mi smo više puta rekli da ćemo sve što imamo od informacija podeliti sa svima zato što je nama u interesu da se sazna ko je ubica Olivera Ivanovića. Priština to nikada nije uradila, ništa što smo tražili nismo dobili od informacija, niti znam da tamo vode istragu”, rekla je Brnabić u Čačku.

Dodala je da nije samo reč o Prištini, podsetivši da tamo postoji i Euleks, UNMIK.

Kako kaže, oni sada tvrde da se ništa ne vidi na snimcima kamera i dodaje da se ta tema i dalje koristi “samo za politički obračun protiv Srbije i za političke procese u Srbiji”.

Premijerka je ponovila da je Srbiji u najvećem interesu da se sazna ko stoji iza ubistva Olivera Ivanovića.

Rekla je i da u ovom trenutku ne može da govori o tome šta Vlada može da uradi da zaštiti pripadnike srpske nacije u Crnoj Gori i da li ima informaciju da se oni koji se tamo izjašnjavaju kao Srbi, a pripadnici su vojske, razoružavaju i šalju na plaćeni odmor.

“Ne mogu to da komentarišem u ovom trenutku, čak i da imam te informacije ne bih komentarisala na ovaj način. To su ozbiljne optužbe, one moraju biti proverene ukoliko se to zaista dešava. Ukoliko se pod bilo kojim okolnostima to dešava reagovali bismo na diplomatski način”, dodala je Brnabić.