Brnabić: „Srbija povlači odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore…“

0
(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem povodom „povodom najnovijih dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom i u želji da se spuste tenzije“.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da je razmotrena odluka „da će Srbija unilateralno, jednostrano još večeras povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića“.

„Predsednik Srbije je mene i Selakovića pozvao da se konsultujemo, on razume ovu odluku, reagovali smo u skladu sa Bečkom konvencijom i uzvartili recipročnim merama“, rekla je premijerka.

„Konvencije su važne, ali život je važniji. Došlo je vreme za prijateljstvo sa Crnom Gorm, predsednik nas je zamolio da razmotrimo ovu odluku i doneli smo odluku da jednostrano, još večeras, povučemo odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore“, rekla je Brnabić.

Ona se se osvrnula na izjavu Vladimira Božovića da je „slavna Mojkovačka bitka bila uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu 1918. godine“.

„Čitava Srbija se slaže sa njegovom izjavom. Pola Crne Gore se takođe, mogu da pretpostavim, slaže sa njom. Ona ne može nikako biti povod da se ambasador jedne zemlje u kojoj poziva na prijateljstvo i pomirenje, izbaci“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da joj je „žao što se sve češće u Crnoj Gori prekraja istina i Srbija se predstavlja kao okupator u Prvom svetskom ratu“.

„Pored svega, daćemo šansu prijateljstvu i saradnji“, zaključila je premijerka.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-463-od-20-novembra/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-velike-biografije-12-knjiga-za-neverovatnih-999-dinara-snizeno-sa-4-788/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/