Brnabić: Rektorka daje kontradiktorne izjave, nije se izjasnila o studentima “1 od 5 miliona” i aktivistima Saveza za Srbiju

3
Foto. Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne očekuje da ministar finansija Siniša Mali podnese ostavku na tu funkciju, što traže studenti koji su blokirali Rektorat Beogradskog univerziteta, kao i da ne dovodi u pitanje da li on ostaje ministar, preneo je N1.

Ona je kazala da je to što se trenutno dešava u Rekotoratu “sramota za Beogradski univerzitet, odnosno tužna politička predstava kojoj se kraj ne nazire”. 

Premijerka je istakla da se ne zna koji su konkretni zahtevi te grupe od 15 do 20 studenata, koji su po njenim rečima politički aktivisti i pozvala ih da joj dostave svoje zahteve o kojima je spremna da se odmah izjasni.

Brnabić je dodala da ne može i ne želi da se meša u autonomiju univerziteta i apelovala na studente koji blokiraju Rektorat da omoguće studentima da dobijaju usluge koje su im potrebne i profesorima da nastave svoje aktivnosti.

Po njenoj oceni rektorka BU Ivanka Popović daje kontradiktorne izjave o dešavanjima u Rekotratu i zahtevima studenata.

Kako je objasnila Brnabić, rektorka veruje da je u Rektorat ušla grupa političkih aktivista SNS, a nije se izjašnjavala kada su u zgradu ulazili i studentima davali podršku predstavnici drugih političkih grupacija kao što su Pokret “1 od 5 miliona” i Savez za Srbiju.

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović izjavila je da su današnji pregovori sa studentima koji drže pod blokadom zgradu Rektorata protekli “konstruktivno” i ocenila da su “korak bliži dogovoru”.

“Verujem da ćemo doći do rešenja koje je dobro za ceo Univerzitet u Beogradu”, rekla je rektorka posle sastanka sa studentima u zgradi Rektorata koji je trajao oko tri sata.

Aktivistkinja udruženja “Jedan od pet miliona” i studentkinja Valentina Reković ocenila je da su razgovori sa rektorkom bili odgovorni i konstruktivni i dodala da je tema pregovora “i dalje da se na čistinu iznese istina o doktoratu ministra finansija Siniše Malog”.

3 KOMENTARA

  1. Dzabe talambasa, ako je neko uopste vise i slusa.
    Ionako ona i njeni nece nista uraditi, a STUDENTI CE SVAKAKO POBECI ODAVDE PRVOM PRILIKOM!

  2. Teško je tu biti pametan; pitam se zašto nisu ranije reagovali, a opet, možda su se tek sad stekli uslovi za to!
    U svakom slučaju, premijerka nema potrebe da ulazi u partiju, jer se i sa Marsa vidi da je i dušom i telom u njoj :), nažalost!

Comments are closed.