Brnabić: Razočarana sam Edijem Ramom

0
Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je razočarana premijerom Albanije Edijem Ramom, jer je mislila da ima drugačiju viziju Balkana i odnosa Srba i Albanaca, a da on zapravo skuplja poene na populističkim stvarima, preneo je N1.

Brnabić je za TV Pink rekla da je Rama govorio jednu stvar u odnosima jedan na jedan, a da drugačije priča na skupovima i za “svoju javnost”.

“Ja ne gledam na politiku mnogo drugačije nego na međuljudske odnose”, rekla je Brnabić i dodala da će uvek razgovarati sa Ramom i dodala da bi volela da u politici bude malo više iskrenosti.

Govoreći o jučerašnjem samitu o Zapadnom Balkanu u Berlinu, navela je da su razgovori bili teški, ali da je srpska delegacija bila iskrena i da je dobro predstavila zemlju.

“Rekli smo šta mislimo i šta osećamo i da smo tu da nastavimo razgovor i nadjemo kompromis, ali da takse (od 100 odsto na srpske proizvode) moraju da se ukinu”, rekla je Brnabić i dodala da dijalog koči nedostatak političke hrabrosti i populizam ljudi koji se uveli takse na srpsku robu.