Brnabić: Radimo sve što možemo da nabavimo vakcinu i sa Istoka i sa Zapada

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednica Vlade Ana Brnabić je danas u Skupštini Srbije izjavila da predlog državnog budžeta za 2021. godinu pokazuje usmerenje na zdravstvo, infrastrukturu i zaštitu životne sredine.

Ona je istakla da Vlada čini sve da “što pre nabavi vakcinu” od proizvođača, i sa Istoka i sa Zapada, i rekla da se plaši da će kod nabavke vakcina biti još veći jaz između bogatih i siromašnih zemalja.

Brnabić je istakla da je ovih dana imala niz važnih sastanaka i da je danas na on-lajn konferenciji s Američkom privrednom komorom u Srbiji čula da je čak dve trećine članica te komore reklo da planiraju dalje investicije, da više od polovine očekuje dalji rast proizvodnje, a 30 odsto kompanija planira novo zapošljavanje u Srbiji.

Rejkla je da je državni budžet za 2021. godinu koncipiran tako da se najviše ulaže u kapitalne investicije, te da do 2022. godine očekuje izgrađen autoput Požega-Kruševac, put Novi Pazar-Tutin i veliki deo puta Kuzmin-Sremska Rača.

Najavila je završetak “dobrog dela pruge” od Beograda ka Subotici, kao i rekonstrukciju i dogradnju Kliničkog centra Srbije u Beogradu, radiće se i klinički centri u Novom sadu i Kragujevcu, veliki domovi zdravlja, a rekonstrukcija Infektivne klinike u Beogradu trebalo bi da bude završena do aprila.

Brnabić je najavila i otvaranje bolnice “Dedinje 2” i početak rada na Dečjoj klinici “Tiršova dva”.