Brnabić: “Prelepe vesti – uskoro vakcina četvrtog proizvođača…”

0
Foto: Nedeljnik

Crvena linija za popuštanje epidemioloških mera je da se spustimo ispod 1.000 zaraženih dnevno i da procenat zaraženih dođe na pet do šest odsto u odnosu na broj testiranih, poručila je premijerka Ana Brnabić i ocenila da je Srbija u trenutnoj epidemiološkoj situaciji “na korak do normalnosti”.

Ona je najavila da će danas ili sutra biti saopštene „prelepe vesti“ građanima Srbije o dolasku novih količina vakcina protiv koronavirusa, ali nije htela da kaže koje će to biti vakcine.

„Apsolutno će biti vakcina, uskoro očekujem da stigne i četvrta vakcina u Srbiju. Danas imamo prelepe vesti, samo čekam poslednju potvrdu za novi kontigent vakcina, ali ne bih dalje govorila o tome, prepustiću to Aleksandru Vučiću koji je 100 odsto zaslužan“, rekla je premijerka za Radio televiziju Srbije (RTS).

Navodeći da se do sada skoro milion građana prijavilo za vakcinaciju, a da je nešto više od 510.000 građana već primilo prvu dozu, ona je kazala da će od narednog utorka krenuti masovna revakcinacija i da će svako ko bude želeo, biti vakcinisan.