Brnabić: “Pregovaramo da dobijemo vakcinu među prvih 20 zemalja u svetu”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija radi na tome da među prvih 20 zemalja u svetu dobije vakcinu za koronavirus i da o tome pregovara sa “raznim kompanijama i partnerima”.

Tokom gostovanja na TV Prva, Brnabić nije mogla da kaže s kim tačno Srbija pregovara, sve “dok stručne službe ne izađu s tim”.

“Čim se završe sve faze testiranja, koliko brzo to bilo, da budemo među prvima”, rekla je Brnabić i naglasila važnost bezbednosti vakcine, što stručnjaci iz Srbije nadgledaju.

Brnabić je istakla da je broj novozaražnih i hospitalizovanih zbog koronavirusa ohrabrujuć, da 11 uzastopnih dana opada broj osoba na bolničkom lečenju i nekoliko dana u nizu više je otpuštenih iz bolnica nego primljenih.

“To znači da su građani izuzetno disciplinovani, da se borimo zajedno protiv koronavirusa i da mere daju razultete”, naglasila je ona.

Na pitanje zbog čega se PCR testiranje ne radi u privatnim laboratorijama, Brnabić je odgovorila da zbog stepena zaraznosti virusa svaka laboratorija mora da ima posebne uslove za obradu uzoraka.

Rekla je da je većina privatnih laboratorija smeštena u stambenim zgradama, i da ne zna nijednu koja ispunjava uslove za to.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Čim stignu vakcine ti, tvoj sin i tvoja žena i tvoj gazda da se vakcinišete i ceo krizni štab na čelu sa lončarom, pa da vidimo kako deluju vakcine.

Comments are closed.