Brnabić o proslavi na kojoj je bio i Vesić: “Drago mi je da se izvinio, takvo ponašanje se neće nikome tolerisati – ko god on bio…”

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je da joj je drago što se zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izvinio zbog kršenja epidemioloških mera tokom proslave FK Crvena zvezda i navela da se nešto takvo “neće nikome tolerisati – ko god on bio”.

Premijerka je na konferenciji za novinare rekla da je to dokaz da u Srbiji postoji vladavina prava.

“Kad postoji kršenje mera nadležne institucije reaguju, tako se desilo i ovaj put. To je zaista pokazatelj vladavine prava. Nema zaštićenih, nema ljubimaca, prema svima se ponašamo isto”, rekla je premijerka.

Na novinarsko pitanje da li to znači da ona smatra da je dovoljno da se Vesić samo izvini, a ne da se pozove na odgovornost odgovorila je da nije i da su u ovom slučaju institucije odradile svoj posao, kao i da je intervenisala Komunalna milicija i druge službe.

“Da li ću tražiti ostavku Gorana Vesića u Kriznom štabu?….Ne znam kako bih tražila ostavku  kojom bih izbacila iz Kriznog štaba nekoga ko nije član Kriznog štaba”, rekla je premijerka objašnjavajući da na sednicu Kriznog štaba Vesić dođe ponekad, kao i neki drugi.

2 KOMENTARA

  1. I narod da vam veruje.. pa on je gradonacelnik, poziva na vakcinaciju, nije se vakcinisao, apeluje sa njegove pozicije na postovanje mera.. On ne treba vise da obavlja javnu funkciju zbog neodgovornosti licemerstva, pozivas na nesto a svesno krsis.. e ovde postoji bit, bice krivicnog dela.. Poziva na odgovornost, svestan da postoji prenos, pozivao i druge SVESNO dovodeci do krsenja.. Neko ko u nesto ne veruje, nema svest o tome u necinjenu ne moze biti odgovoran jer ne postoji bice krivicnog dela niti bilo kog.. A upravo gospodin dobro zna, tako da ne vidim pretres, pritvor i sudjenje posto postoji kriterijum, svesnost, pozivanje na odgovornost, svesno krseci jer dobro zna i veruje da se prenosi cineci tako nesto.. Kriterijumi ispunjeni tuzilastvo zatajilo.. Antivakseri su zlo, veruju da nisu nastali od majmuna, da se okrecu zajedno sa kucom i zemljom, da ne vole unositi sredstva preko igle… gde su oni navodni direktori bolnica u kovid da zaplacu zbog umiranja ili savest ipak moze biti ugusena sa nulama isped 1.

  2. Izvinjenje NISTA ne znaci! Macku o rep!
    Bio je tamo gde mu nije bilo mesto, pa makar se zadrzao i samo nekoliko minuta.
    Ako su zabranu ispostovali svi navijaci (a mogli su i oni da dodju na svoju ruku), onda NISTA ne opravdava Vesica, pa makar da je u pitanju i …”samo prijateljska poseta celnicima kluba za koji navija”….
    Dakle, bez obzira sto nije bio na proslavi uz muziku, NEKA PLATI I ON KAZNU za nepostovanje preporucenih mera!!!

Comments are closed.