Brnabić: Komisija koja odlučuje o Malom je sada pod pritiskom studenata, izjavama ponizili i rektorku i Univerzitet

8
Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se komisija koja odlučuje o doktoratu Siniše Malog sada nalazi pod pritiskom studenata koji prete da će ponovo blokirati Rektorat Univerziteta u Beogradu.

Ona je gostujući na RTS-u pitala šta će značiti za Beogradski univerzitet (BU) ako komisija na Fakultetu organizacionih nauka donese odluku suprotnu dosadašnjem mišljenju stručne komisije i ospori doktorat.

“Ja pitam i sebe i one koji odlučuju, ako retroaktivno odlučujete po pravilniku iz 2016. za nešto što je bilo 2013. godine, da li to znači da možete bilo koju doktorsku disertaciju da ocenjujete retroaktivno. To stavlja BU u nezavidan položaj i verujem da je univerzitet snažan i može da se odupre pritiscima”, kazala je Brnabić.

Ranije izjave da su studenti u Rektoratu “stvorili talačku krizu”, premijerka ne smatra prejakim, već iskrenim.

Istakla je da je nedopustivo da Rektorat bude zatvoren 12 dana zbog dvadesetak ljudi, da ne puštaju rektorku Ivanku Popović u kancelariju rektora, a da svih 12 dana neki politički lideri mogu slobodno da ulaze u zgradu.

Za poniženje univerziteta i rektorke, Branabić smatra izjave studenata da je rektorka položila ispit, a da je diplomski čeka 4. novembra, do kada se odlučuje o doktoratu aktuelnog ministra finansija.

Premijerka je najavila da će narednih dana izneti nove argumente zašto je Siniša Mali bio njen izbor za ministra finansija.

8 KOMENTARA

 1. Ova nema ni stida ni srama.
  Najbolje da pokupi devojku i bebu i da svi skupa odu u rijaliti, odlicno bi se uklopila.

 2. Do 1980 i jos neku godinu posle , ucilo se i sticalo za diplomu akademskog gradjanina. Bila zdrava konkurencija vrednosti. . A onda , pocinje devalviranje , dekadencija , nepotizam, partijsko postavljanje , afere, rijaliti programi …. i kao sto napisa Andric, ” dodje vreme kada pametan zacuti …..”

 3. Pa taj pritisak je opravdan zato sto je doticni “gospodin” obican lopov i prevarant koji nema legalnu diplomu za bilo sta a nalazi se na tako visokoj funkciji !!!!
  Jedan on onih koji ce sigurno na dozivotnu robiju pored ove i njega !!!

 4. Nevolja sa laganjem je ta da se laz stalno mora produbljivati i dopunjavati. To je otislo toliko daleko da osioni komunisti proglasavaju neciju decu moju decu zasto ne – teroristima. Ne cudi, obzirom da je SSSR patentirao logore za prevaspitavanje dece *vraga naroda*.
  Sudska i izvrsna vlast ne vode nikakav postupak protiv sluzbenika-krivotvora jer je Srbija zlocinacki logor komunisticke partije. Partija je iznad zakona. Evo i u ovoj izjavi se izmedju reova cita *ja sam zakon*, RTS siri poruku *postujem samo sud partije*. Kao od 1945-te naovamo.
  Da li zaista zelimo logorasku buducnost (Srbije)?

 5. Kad je komisija odlučivala pod pritiskom Vučića i ostale bagre iz SNS tad nije davala/o izjave o pritiscima!? Brnabić Ana postavljena na mesto premijera zbog svoje seksualne orjentacije dokaz da je ova država smejurija. I nije to od juče, to traje od Tita i njegove bande lopova i neradnika koji su silom otimali od radnih ljudi. Princip kriminalnog vođenja zemlje zarad sopstvene koristi. Vratite mi mlin i zemlju ološi!

Comments are closed.