Britanska policija pokreće istragu protiv Konzervativne partije. Faraž: Nudili su titulu lorda članovima moje stranke

0
Foto Profimedia

Britanska policija pokrenula je istragu protiv Konzervativne partije posle optužbi lidera partije “Bregzit” Najdžela Faraža o izbornim prevarama i mahinacijama.

On je rekao da su iz redova konzervativaca stizale “prljave” ponude članovima njegove stranke – pozicije u Domu lordova ako se obavežu da neće ugroziti torijevce na naredim izborima 12. decembra, odnosno da će se povući. On je naveo da je reč o osam članova njegove stranke, prenosi N1.

Ukoliko se ispostavi da je Faradž bio u pravu, onda će policija moći da deluje protiv konzervativaca na osnovu optužbe za podmićivanje.

Premijer Boris Džonson priznao je da je mguće da su se “razgovori” između viših torijevaca i partije “Bregzit” dogodili, ali je odbacio tvrdnje da su im ponuđene titule lorda, jer “torijevci tako ne funkcionišu”.

Poslanik konzervativaca Majkl Gov osudio je Faraža rekavši da su njegove optužbe besmislene.

“Jedini pakt ili dogovor za koji ja znam je onaj prema kome je Džeremi Korbin, lider laburista, rekao da će se saglasiti sa planom škotske liderke Nikole Stardžen za referendum o nezavisnosti Škotske”, rekao je Gov za Radio BBC.