Branislav Lečić kandidat za predsednika DS, iz stranke poručuju da izbori nisu raspisani

4
Foto: Igor Pavićević

Predsednica Organizacionog odbora za izbore u Demokratskoj stranci Vida Ognjenović saopštila je da je kandidat za predsednika u toj stranci Branislav Lečić i da se, na žalost, nije kandidovao i aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac, prenosi N1.

Taj deo DS, koji se ne slaže sa ponašanjem aktuelnog rukovodstva, ponovio je na konferenciji za novinare da oni nisu pučisti i da žele da se na demokratski način prevaziđe kriza u DS.

Dragoslav Šumarac rekao je da su molili aktuelnog predsednika Zorana Lutovca da zajedno odrede organizaioni odbor i komisiju za izbore, ali da nisu naišli na odobravanje, već su proglašeni za pučiste.

“Mi nismo otcepljeni deo DS, mi smo ugledni članovi, osnivači DS koji žele da se na demokratski način prevaziđe kriza u DS”, rekao je Šumarac.

Ognjenović je poručila da je prva tačka “očuvanje jedinstva DS”.

Lečić je rekao da je Lutovac njihov predsednik, jer je izglasan na izborima stranke, ali da se ne slažu u pogledu budućnosti i da je Lutovac faktor koji je radio na tome da se DS razjedini, a da je njegov cilj da radi na jedinstvu DS. 

“Lično nemamo ništa protiv Lutovca, već protiv politike koju vodi”, rekao je Lečić.

On je predstavio svoj tim, te će njegova kandidatkinja za predsednicu Političkog saveta biti Vida Ognjenović, a kandidati za potpredsednike Milica Slijepčević, Jovanka Jovanović, Voja Janković, Petar Radojčić i Dragoslav Šumarac.

“Ovaj tim neće dozvoliti da DS bude potcenjena i da se čerupa”, poručio je Lečić.

On je rekao da bi bilo lepo da je Lutovac uplatio članarinu i da se stavi pred sud stranke da oceni kako je radio, a da se neuplaćivanjem članarine Lutovac stavio u položaj kao da je član neke druge stranke.

Šumarac je na konferenciji za novinare rekao da aktuelno rukovodstvo DS ne poštuje odluke o ujedinjenu sa Socijaldemokratskom strankom i Zajedno za Srbiju, a da se sada sa tvitera može videti da SDS više nije dobrodošla.

DS: Izbori u stranci nisu raspisani

Demokratska stranka je saopštila da izbori u toj stranci nisu raspisani, niti je formiran organizacioni odbor za izbore.

“Protiv svih pojedinaca koji se lažno predstavljaju i uzurpiraju resurse Demokratske stranke, organizatora pomenutih lažnih izbora i onih koji se budu ‘kandidovali’ na tim lažnim izborima, biće pokrenuti disciplinski postupci”, navodi se u saopštenju DS.

Demokrate podsećaju da je na poslednjoj sednici Glavnog odbora održanoj u Šapcu, Etički odbor stranke pokrenuo disciplinski postupak protiv Balše Božovića, Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaića, zbog “pokušaja preotimanja stranke uz pomoć funkcionera Srpske napredne stranke i fizičke opstrukcije na sednici Glavnog odbora održane u Madlenijanumu”.

4 KOMENTARA

  1. А зашто ви: Вида, Бранислав, Драгослав,…и сви сличних “светоназора”, не одете код Бориса и “уједините” се у једну вееееелику Социјалдемократску партију ? Оставите ДС и Зорана и ослободите га тог притиска векаквог “уједињења”, после код, са компромитованим ликовима, ни 3% цензуса у догледној будућности не би било достижно.

  2. Апетит нашег председника Вучића је знатно порастао. Он се добро забавља уништавајући све што је демократско, све што је независно, слободно и слободномислеће Вучић не жели да поцепа ДС. Он жели да је преузме и да од ње направи нешто што би требало да изазове гађење код народа, како би је у потпуности затро. Само цепање и слабљење није ништа страшно. Цепала се она и раније. Требало је да се цепа и више, када видим колико је ту лоших и покварених типова. То цепање само је јача. Ово руководство са Лутовцем је заиста трн у оку Вучићевом режиму. Штета је што је Пауновић из Параћина напустио странку, јер је исправан и употребљив кадар. Што се Леке тиче, сјајан глумац.

  3. E bre, sta je ovo? Leka misli da smo svi zaboravili kako je odigrao kod Terazijske cesme za milosevica i sta je dobio za to. Clanarina? Prvo sto su on, vida i sumarac uradili, poslali su clanstvu stranke opomene da uplate godisnju clanarinu sa modelom uplatnice…sramota. Pare pa sve osalo. Najveci problem je clanarina, koju nije platio Lutovac? Golema mu greska. Sta im je av obecao da rasturaju DS? Oni sto su izgubili poslanicke plate, a tako su predani gradjanima, ne mogu da oproste Lutovcu, sto je podrzao bojkot. Ovi pucisti su se nadali nekom poslanickom mestu, pa su i oni besni. Tadic se odmetnuo, sada bi nazad. Ne, idite vi pucisti kod njega. Vidite kako je SJAJNO prosao na tzv izborima.

Comments are closed.