Boško Obradović: “Nisam Ljotićev sledbenik”

0
Foto: Nedeljnik

Predsedavajući Saveza za Srbiju i lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da nije sledbenik ideja Dimitrija Ljotića, jer nije jugoslovenski orijentisan i nije za kolaboraciju u Drugom svetskom ratu, a da mu je bliska ideja pokušaja da se napravi politika zasnovana na hrišćanskom pogledu na svet.

“Ja sam diplomirani profesor srpske književnosti sa opštom književnošću i u okviru svog diplomskog rada izučavao sam poziciju srpske književne desnice između dva svetska rata. U tom kontekstu je neophodno izučavati i autore koji su bili vezani za Jugoslovenski narodni pokret Zbor i da u tom smislu sam odličan poznavalac te materije i veoma sam o tome javno govorio. Ima stvari koje mi se lično sviđaju u onome što je Dimitrije Ljotić pisao u svojim političkim govorima”, rekao je Obradović u emisiji “Utisak nedelje” Olje Bećković.

“Svi će na sudu morati da dokažu gde je u delovanju pokreta Dveri fašizam”, poručio je Obradović.

On je istakao da je on antifašista, navodeći da je srpski rodoljub koji je posvećen ljubavi prema naciji i državi.

“Ja sam tradicionalista privržen našim istorijskim nasleđima. Dveri su organizacija porodičnih ljudi, nama su porodične vrednosti na prvom mestu”, rekao je Obradović, a preneo N1.

On je rekao i da bi pokret Dveri uredio Srbiju da bude normalna država koja vodi računa o interesima porodice.

“Mi smatramo da ovde treba ostati i boriti se. Naša ideja je da mi ovde u Srbiji pobedimo lošu kriminalnu vlast i da napravimo normalnu državu”, rekao je Obradović.