Boško Obradović na protestu u Čačku u vreme policijskog časa: „Vanredno stanje zloupotrebljeno u predizborne svrhe jednog čoveka…“

1
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)/

Predsednik Dveri Boško Obradović počeo je večeras u 18 časova, u vreme policijskog časa, protest na centralnom gradskom trgu u Čačku protiv aktuelne vlasti.

Obradovića  je podržalo nekoliko desetina odbornika Dveri, članova te stranke i građana koji su se odazvali na Obradovićev poziv na protest.

Među njima je i čačanski advokat Ivan Ćalović koji predvodi grupu građana koja je nedavno osnovana.

Okupljeni članovi Dveri nose transparente „Probudi se“ i državnu zastavu Srbije.

Na početku protesta okupljeni su 15 minita mirno stojali na trgu da bi „nemim protestom iskazali bunt“, a onda su krenuli gradskim ulicama duvajući u pištaljke i trube.

Obradović je istakao da će sa pristalicama protestovati na ulicama Čačka do početka akcije „Bukom protiv diktature“ u 20.05 kojoj će se priključiti.

Učesnici protesta nosili su zaštitne maske i poštovali rastojanje, a na početku protesta nije bilo uniformisanih pripadnika policije.

Obradović je izjavio novinarima da je protest njegov „lični čin pobune protiv aktuelne vlasti i njenih dvostrukih standarda u vreme vanrednog stanja“ koje je, po njegovoj oceni, „zloupotrebljeno u predizborne svrhe jednog čoveka i vladajuće stranke“.

„Sve ono što važi za obične grđane: da moraju poštovati zabranu kretanja u vreme policijskog časa ili će biti kažnjen drakonskom novčanom kaznom, to ne važi za aktiviste Srpske napredne stranke koji već nekoliko večeri upadaju u tudje zgrade, donose tamo ozvučenje, baklje i s krovova tih zgrada napadaju svakog ko misli drugačije od ove vlasti“, rekao je Obradović.

Ocenio je da je to „jedna vrsta kontramitinga protiv građana koji mirno i dostojanstveno“ svoj protest iskazuju „Bukom protiv diktature“ –  lupanjem u šerpe, duvanjem u pištaljke, zvišdanjem i uzvicima s prozora i balkona.

„Za mene policijski čas više ne postoji. Danas je sudija za prekršaje u Beogradu izjavila da za poslednjih nekoliko dana nije dobila nijednu prijavu policije za kršenje policijskog časa u Beogradu, a posebno ne za organizovane grupe koje orgijaju širom Beograda“, rekao je Obradović.

Dodao je da podržava građane koji protestuju u 20.05, ali da je uveren da od danas „pobuna izlazi i na ulice“ i za sledeću subotu najavio „bicklističku protestnu kolonu kroz Čačak“.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.