“Boško je sinoć ušao u Skupštinu i jeo, toliko mu je stalo do ideja za koje se zalaže…”: Martinović i Božić nastavili štrajk glađu

1
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Matinović izavio je danas da nema informaciju da li će se tužilaštvo oglasiti povodom nedavnog incidenta na ulazu u Skupštinsko zdanje zbog čega su on i poslanica Sandra Božić započeli štrajk glađu.

Martinović je za TV Pink rekao da se iz tužilaštva, koliko mu je poznato, niko nije oglasio povodom njihovog protesta zbog nepozivanja na odgovornost osoba koje su u petak izazvale incidente tokom skupa ispred Skupštine koji su organizovale Dveri, a dodao je da se “iskreno nada da će oni koji rukovode tužilaštvom raditi svoj posao”.

“Ako poslanik, kao što je to u ovom slučaju bio Marijan Rističević, ne može da očekuje zaštitu od napadača i fašista kao što je Boško Obradović i njegovih huligana šta da očekuje običan čovek”, rekao je Martinović.

U izjavi na stepeništu ispred parlamenta gde štrajkuje glađu, Matinović je rekao da je Obradović oko ponoći “ušao u zgradu Skupštine i jeo, toliko mu je stalo do ideja za koje se zalaže”.

Obradović je jutros demantovao takve tvrdnje i rekao da obezbeđenje može tome i da posvedoči, budući da ništa ne može da se unese u zgradu parlamenta pre bezbednosne provere.

Sandra Božić rekla je da njihov štrajk glađu nije “pritisak na tužilaštvo već protest jer ne radi svoj posao”.

Božić i Martinović stupili su juče u štrajk glađu na stepeništu Skupštine Srbije zahtevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred tog zdanja organizovale Dveri zahtevajući odlaganje izbora i odustajanje od usvajanja izmena izbornih zakona.

Na stepeništu Skupštine juče je prvi započeo štrajk gladju samostalni poslanik Miladin Ševarlić zbog neprimenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji i kršenja teritorijalnog intetgriteta i suvereniteta Srbije, a zatim mu se u znak podrške pridružio poslanik i lider Dveri Boško Obradović koji zahteva obustavljanje izbornog procesa.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.