Boris Džonson traži istragu o trovanju Navaljnog: “To je šokiralo svet”

1
Foto: Profimedia

Britanski premijer Boris Džonson zatražio je danas “potpunu i transparentnu istragu” o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

“Trovanje Alekseja Navaljnog je šokiralo svet. Velika Britanija izražava solidarnost sa njim i njegovom porodicom. Potrebna nam je potpuna i transparentna istraga onoga što se dogodilo. Počinioci moraju odgovarati i Velika Britanija će se pridružiti međunarodnim naporima kako bi obezbedila da pravda bude ispunjena”, napisao je na Tviteru Džonson.

Navaljni, veliki kritičar Kremlja, koji je obelodanio korupciju u vrhu države, primljen je 20. avgusta na reanimaciju u bolnicu u Omsku nakon što mu je pozlilo. On je potom u subotu prebačen u Nemačku.

Francuska i SAD, kao i nemačka kancelarka Angela Merkel, pozvali su Moskvu da utvrdi istinu, nakon što su nemački lekari koji leče Navaljnog u Berlinu, zaključili da ima “tragova trovanja” na šta je Kremlj odgovorio da su takvi zaključci preuranjeni.

(Beta-AFP)

1 KOMENTAR

  1. Pa dokle više sa bordžijama?Taj revolucionar je bio čuvan od sumnjivog FSB.a i logično da ga je otrovao neko od postavljenih čuvara.
    Boris bi da bude inkvizitor umesto da se raspita kod čuvara ko je to mogao da uradi.Ili je problem možda u nesposobnosti njegovih ljudi?

Comments are closed.