“Borimo se na ulici jer je to naše radno mesto…”: Taksisti za danas najavili novu blokadu saobraćaja

3

Jedni kažu da je Beograd Bogota, a drugi da je i Bogota odlična u odnosu na uslove za rad beogradskih taksista.

Glavni grad Srbije je novu radnu nedelju dočekao u saobraćajnoj blokadi.

“Zbog nepoštovanja Zakona o prevozu putnika i pasivnosti države”, nekoliko hiljada taksista iz najvećih taksi udruženja blokirali su prestonicu Srbije. I najavili su da je ponedeljak samo početak.

Nova blokada trebalo bi da se dogodi danas od 13 do 15 časova.

Savez taksi udruženja Srbije istakao je da su glavni krivci za loše uslove rada taksi udruženja ministri iz Socijalističke partije Srbije Branko Ružić i Aleksandar Antić.

Sa druge strane, u Ministarstvu saobraćaja ponavljaju da Zakon o prevozu putnika svi moraju da poštuju. Ministarka Zorana Mihajlović ne vidi rešenje na ulici.

“Nijedan protest i blokada grada nisu dobri za naše građane, jer ugrožavaju njihova prava i oni zbog toga trpe. Nisu građani krivi zbog onoga što taksisti traže, niti je to rešenje problema”, kaže ministarka Zorana Mihajlović, prenosi N1.

U Udruženju Cargo tvrde da taksisti dobijaju državne subvencije i da, kako kažu, i pored toga za porez duguju blizu tri milijarde dinara. Pritisak postaje nepodnošljiv, Beograd se pretvara u Bogotu, zaključuju u CarGo.

3 KOMENTARA

  1. Moraće da dođe do konfrontacije građanstva i vozila koja ih sprečavaju da stignu na vreme tamo gde su naumili. Kako su vozila čvršća od ljudi potrebno je imati pri sebi neku prigodnu alatku tipa pajser kako bi se legitimno suprotstavili novonastalom varvarskom običaju ugrožavanja većine zarad postizanja ciljeva manjine.

  2. Umoljavaju se potencijalni korisnici taxi usluga da apstiniraju odnosno bojkotuju te kočijaše što su umislili da su saobraćajnice samo njima namenjene.

  3. Ako su uslovi kao u Bogoti, kako to da je taksi u Barseloni jeftiniji nego u Beogradu. Verovatno je tamo jeftinije za život pa im se više isplati.

Comments are closed.