“Bori nisu dali na binu. Da opozicioni Bora u maskirnoj uniformi ne iritira predsednika…”

Foto Igor Pavićević

Moja prva novinska ekskluziva bila je vezana za Boru i desila se tri meseca pošto sam u “Borbi” napisao prvi tekst štampan u novinama. Bila je, beše, neka državna proslava 1994. u Centru “Sava”, po programu trebalo je da nastupe Vlada, Bajka, Gaga Nikolić, Bora Čorba, Dušan Prelević Prele, Dragan Bjelogrlić i Nikola Kojo sa pesmom “Beograd”.

Bora se u bekstejdžu pojavio mrtav pijan u maskirnoj uniformi, u prvom redu sale sedeli su Sloba Milošević i Mira Marković, pa se neko setio da nije zgodno iritirati bračni par pijanim opozicionim Borom Đorđevićem u maskirnoj uniformi. I rekli su im da Bora ne može na scenu. Onda je cela ekipa odbila da nastupi. Divan skandal za jednog novinarskog početnika. Boru sam u nedostatku mobilnih telefona zatekao u kafani “Mali Taš” zvanoj i “Kod Toze Grka” preko puta Tašmajdana, gde je bilo sedište Partije običnih pijanaca. Detaljno mi je prepričao događaj od sinoć. “Borba” je taj tekst grunula na naslovnu i onda sam šetao s tom “Borbom” kroz redakciju, šetao, šetao, zahvalan Bori što se cela “Borba” tog dana pitala: “Ko je ovaj D. Petrović?”

CEO TEKST KOLUMNE DRAŽE PETROVIĆA ČITAJTE U PRAZNIČNOM DVOBROJU NEDELJNIKA NA DUPLO VEĆEM BROJU STRANA, KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 25. APRILA.

Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET

*Napomena: Naredni broj Nedeljnika izlazi 9. maja