“Borbe se nastavljaju, verujte u našu vojsku”: Azerbejdžan objavio da je zauzeo strateški grad u Nagorno-Karabahu, Jermenija demantuje

1
Stanislav Krasilnikov / TASS / Profimedia

(Beta) – Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev objavio je danas da su azerbejdžanske snage preuzele kontrolu nad ključnim strateškim gradom Šušom u Nagorno-Karabahu gde se više od mesec dana vode borbe sa Jermenijom. 

To je demantovala Jermenija navodeći da se borbe oko grada Šuše nastavljaju.

U televizijskom obraćanju naciji predsednik Ilham Alijev rekao je “Šuša je naša- Karabah je naš”, koristeći azerbejdžansku verziju imena grada, prenosi AP.

Šuša je vojno važna jer se nalazi na visinio od oko 10 kilometara južno od glavnog grada regiona Stepanakerta i nalazi se na glavnom putu koji povezuje Nagorno-Karabah sa Jermenijom.

Jermenski zvaničnik je demantovao tvrdnje azerbejdžanskog predsednika.

“Borbe se nastavljaju u Šuši, čekajte i verujte u našu vojsku”, napisao je na Tviteru zvaničnik jermenskog minstarstva odbrane Artsrun Hovhanisijan, ubrzo posle objave Alijeva da je grad osvojen, prenosi Frans pres. 

Nagorno-Karabah je u Azerbejdžanu ali je pod kontrolom lokalnih etničko jermenskih snaga koje podržava Jermenija od 1994. godine. Najnoviji sukobi izbili su 27 septembra i u njima su poginule stotine ljudi.

Alijev je obećao da će se nastaviti borbe dok se Jermenija ne povuče sa te teritorije.

1 KOMENTAR

  1. Ja da sam na mestu zvanicnika Azerbejdzana,povukao bih sve investicije Azerbejdzana iz Srbije.Srbi navijaju na Jermeniju i jos im salju oruzje i municiju,pa neka im Jermeni rade puteve i investiraju,samo ne znam sa cime.

Comments are closed.