Borac iz Banjaluke dobio novog trenera: “Kad neko angažuje Veselina Vujovića, ambicije nisu male i ne bežim od odgovornosti”

0
Monika Skolimowska / AFP / Profimedia

Veselin Vujović je krajem maja prošle godine napustio RK Zagreb iz privatnih razloga, a sada je odlučio da se vrati u klupski rukomet i to na klupu Borca iz Banjaluke.

Ugovor će biti potpisan do kraja sezone sa mogućnošću produžetka saradnje, u slučaju da obe strane budu zadovoljne postignutim rezultatima.

Legendarni rokometaš prihvatio je poziv Banjalučana da na glavnoj trenerskoj stolici zameni Mirka Mikića, koji će ostazi u stručnom štabu, kao pomoćnik.

“Koliko god se trudili da sakrijemo dok se stvari ne reše papirološki, teško je sakriti tu informaciju. U principu, ja sam se dogovorio da narednih šest meseci budem trener Borca. Razmišljalo se i o nekoj dužoj saradnji, ali smo zaključili da je najbolje zasad pola godine. U ovom trenutku sam slobodan trener, a njima je trebao neko da malo podigne ekipu, napravi rezultat, ali i da se pojača taj marketinški deo” izjavio je Vujova, prenosi Mozzart sport.

Istakao je da se s njegovim dolaskom ambicije kluba ne menjaju.

“Kad neko angažuje Veselina Vujovića, nisu mu ambicije male i ne bežim od odgovornosti. Borac je dobra takmičarska ekipa. Deli prvo mestu sa Slogom iz Doboja. Tu je i Ljubuški, koji je vrlo dobra ekipa. Tuzlanska Sloboda ima takođe dobru ekipu. S nekoliko pojačanja, koja bi mogla da dođu, možemo da budemo konkurentni i u Evropi, protiv Gorenja. Gorenje je dobro posložena ekipa i biće teško, ali borićemo se. Naravno i bez mene su bile ambicije da Borac juri obe titule u BiH, pa ćemo to samo da nastavimo”, objasnio je Vujović koji je kao igrač osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti.

Bio je svetski i olimpijski šampion sa SFRJ, osvajač bronzane medalje na Ervropskom prvenstvu 1996. godine sa SR Jugoslavijom. Igrajući za Lovćen, Metaloplastiku, Barselonu i Granoljers okitio se silnim timskim i individualnim medaljama i priznanjima, od kojih su čak tri titule šampiona Evrope, dve sa Šapčanima i jedna sa Kataloncima.

Po završetku igračke karijere Vujović se posvetio trenerskom poslu. Najveći uspesi su mi bili svetsko zlato sa juniorskom selekcijom SR Jugoslavije 2005. godine, zatim četvrto mesto sa sniorima SRJ na OI u Sidneju 2000. i planetarna broza sa Slovenijom 2017. godine.

Predvodio je Sijudad Real do dva Kupa EHF, sa Vardariom i Zagrebom je bio višestruki nacionalni šampion, a Al Sadom prvak Katara…

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!