Bora je doneo “Lutku sa naslovne strane” na probu, a nama je to bilo “onako”…: Gorica Popović u novom Nedeljniku

0
Fotografije Nedeljnik

Kada se u intervjuu za novi broj Nedeljnika glumica Gorica Popović prisećala početaka karijere nezaobilazna tema bila je muzika i grupa Suncokret.

“Bili smo popularni. U tom periodu kada su se za tron ‘klali’ Bijelo dugme i Smak. Mi smo na klasi na FDU dosta pevali, pa nas je čuo Bora Đorđević. Bilo mi je super, kao završavam Akademiju, ali boravak u bendu, u Suncokretu, bio je način da pobegnem od neke odgovornosti i nekog gotovog glumca”, rekla je Gorica Popović.

Ona je na početku i odbijala glumačke angažmane zbog grupe, ali je ipak morala da ode kada su došli ozbiljni filmovi.

“Onda su Bora Đorđević i Bilja Krstić otišli sa Đorđem Balaševićem u Rani mraz. Ali to je kratko trajalo i Bora je osnovao Riblju čorbu. Zanimljivo je da je on doneo na probu Suncokreta ‘Lutku sa naslovne strane’, ali mi to nismo prepoznali. Onda kao da se malo i naljutio i zainatio. Rekao je verovatno u sebi da će jednog dana to i snimiti, i zaista, to je bio prvi hit Riblje čorbe. A nama je to bilo, onako. Delovalo je da to nije za nas…”

Jedna od najznačajnijih srpskih glumica priča o svim važnim životnim epizodama, od prve nagrade za film „Nacionalna klasa” pa do Nagrade „Žanka Stokić”, i priseća se kako je Zoran Radmilović pravio čuda sa „Radovanom III”, kako je Ena Begović imala strah od automobila, zašto na probi benda Suncokret nije prošla pesma Bore Đorđevića „Lutka sa naslovne strane” i po čemu pamti snimanje filma sa Bredom Pitom

Ceo intervju u novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 6. juna

Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET