Bora Dugić neće nastupati na Beoviziji iz zdravstvenih razloga

0
Foto: Printscreen RTS

Bora Dugić, koji je zajedno sa muzičkim sastavom “Balkubano” trebalo da nastupi na Beoviziji, ipak se neće pojaviti na sceni takmičenja za predstavnika Srbije na pesmi Evrovizije.

Kako prenose mediji, Bora Dugić neće moći da nastupa zbog zdravstvenih problema koji mu poslednjih dana nisu dopustili da prisustvuje poslednjim probama nastupa.

Duška Vučinić, šef službe za odnose s javnošću i korporativni imidž RTS, oglasila se ovim povodom i rekla da pesma nije diskvalifikovana i da će sastav “Balkubano” nastupiti, ali bez Bore Dugića.

“Pesma nije diskvalifikovana, Bora Dugić neće biti na sceni iz zdravstvenih razloga, ali je u numeri Bora instrumentalni solista i tako će ostati”, rekla je Duška Vučinić, a preneo Blic.

Prethodno je, reagujući na zahteve Autonomnog ženskog centra, sastav “Balkubano” promenio tekst pesme “Svadba velika” kojom će se predstaviti na Beoviziji, jer su određeni stihovi te pesme mogli da budu protumačeni kao poziv na nasilje nad ženama.

Beovizija će biti održana predstojećeg vikenda, počev od petka, 28. februara za kada je zakazano prvo polufinalno veče. Drugo polufinale biće održano u subotu, 29. februara, a finalno veče 1. marta. Prenos je na RTS-u.

Na takmičenju učestvuje 24 kompozicije, a pobednička pesma predstavljaće Srbiju na Evroviziji u Roterdamu, u maju ove godine.