Bor ukida vanrednu situaciju: “Iako mere sada nisu obavezujuće, ponovo ću apelovati…”

0
Profimedia

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji tog grada zbog poboljšanja epidemiološke situacije, a na snazi ostaju preporuke republičkog Kriznog štaba.

Kako je objavljeno na sajtu grada, odluka o ukidanju vanredne situacije doneta je na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milkić izjavio je da je epidemiološka situacija na teritoriji grada dosta povoljnija nego na početku uvođenja vanredne situacije.

“Mi u Boru na današnji dan imamo 20 osoba koje su pozitivne na virus, sa blagom kliničkom slikom, što govori o tome su Borani ovog puta pokazali odgovornost u poštovanju mera”, rekao je Milkić, a preneo RTS.

Kako bi se zadržao trend smanjenja broja obolelih, Štab za vanredne situacije grada Bora izdao je preporuke identične republičkim, kojima se preporučuje građanima da i dalje nose maske u zatvorenim prostorima i da poštuju fizičku distancu.

Na Grudnom odeljenju gradske Opšte bolnice trenutno se nalazi 15 pacijenata, od kojih je dvoje pozitivno, dok se za tri pacijenta čekaju rezultati testiranja.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović kaže da s obzirom na smanjen broj novootkrivenih slučajeva virusa, kao i na broj pacijenata koji se nalaze na Grudnom odeljenju, zadovoljni su trenutnom epidemiološkom situacijom u gradu.

“Iako mere sada nisu obavezujuće, ponovo ću apelovati na građane da se pridržavaju preporučenih mera jer su se dosad pokazale kao efektne”, rekao je Joksimović.

Od početka pandemije, u Boru je zabeležen ukupno 271 slučaj virusa, 244 osobe su se oporavile, dok je sedam osoba preminulo od posledica virusa.