“Bolton odlaže posetu”: U Prištini nema s kim da se priča

0
Foto: Profimedia

Glavni savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton, neće posetiti Kosovo dok se ne formira nova vlada i ukinu takse na robu iz Srbije, objavili su kosovski mediji. A kako je objavio Glas Amerike na osnovu nezvaničnih saznanja, od posete se odustalo jer je Kosovo ostalo bez vlade.

Glas Amerike je, pozivajući se na diplomatske izvore u Vašingtonu, objavio da je Bolton odložio posetu Beogradu i Prištini zato što Kosovo nema vladu, ali je ona i dalje u planu. Potvrdu te informacije Glas Amerike je tražio od Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće i za sada nije dobio odgovor.

Prištinska televizija KTV prenosi da je Boltonova poseta odložena zbog pada vlade i taksi. Ova televizija tvrdi da je imala uvid u komunikciju iz Vašingtona u kojoj se navodi da se Bolton raduje poseti, ali da će se to dogoditi tek kada bude uspostavljena nova vlada i ukinute takse.  

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak da Bolton neće doći u posetu Srbiji jer nema s kim da razgovara u Prištini.

“Bolton je trebalo da poseti Beograd i Prištinu. Ali u Prištini su izbori, s kim će da govori”, kazao je Vučić na televiziji Prva