Bolton: “Beograd i Priština daleko od rešenja spora, zabrinut sam zbog manjka angažovanja SAD na Balkanu”

0
Foto: Profimedia

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džon Bolton izjavio je da su Beograd i Priština možda daleko od rešenja međusobnog spora, prenosi N1.

U eksluzivnom intervju za N1 Sarajevo, Bolton je rekao da eventualni dogovor Beograda i Prištine o razmeni teritorija ne bi trebalo da ima uticaj na situaciju u BiH.

“Što se tiče Srbije i Kosova, ako bi se oni dogovorili o zameni teritorije, u delu pregovora kojim se rešavaju sva nerešena pitanja i što bi dovelo do ekonomskih, diplomatskih i sličnih odnosa, mislim da ćemo mi sa strane verovatno to podržati. Ali, druge zemlje regiona, naročito Bosna, mislim da moramo jasno reći da bilateralna rešenja između Srbije i Kosova nemaju nikakvog uticaja na Bosnu, Albaniju, Rumuniju, Bugarsku ili nekog trećeg”, rekao je Bolton.

“Zabrinut sam zbog manjka američkog angažmana u regionu Balkana”, poruka je bivšeg savetnika za nacionalnu sigurnost SAD u intervju za N1.

Bolton, koji spada među najkontroverznije osobe američke spoljne politike za N1 govori o Donaldu Trampu, Vladimiru Putinu, Redžepu Tajipu Erdoganu, odnosima na Balkanu, NATO-u i EU, ali i o Džou Bajdenu.