“Bolonja je najbolje mesto za igranje košarke na svetu”: Kako je Danilović pomogao Teodosiću da donese odluku u vezi sa nastavkom karijere

1
Foto: Profimedia

Dugo je trajala euforija među navijačima Crvene zvezde da bi Miloš Teodosić mogao da pojača redove najboljeg tima na Jadranu, ali je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije doneo odluku da se na još jednom “frontu” poveže sa selektorom Đorđevićem – u Virtusu iz Bolonje.

Đorđević sa klupe predvodi italijansku ekipu, koja je prošle sezone osvojila FIBA Ligu šampiona, a presudan faktor u donošenju takve odluke jeste ambiciozan projekat koji Virtus pokušava da realizuje.

“U početku mi je to izgledalo kao luda ideja, ali su potom stvari postajale sve konkretnije. Sale me je ubedio pričajući o projektima za budućnost, ambiciji i želji da se klub vrati na staze slave iz prošlosti, koju veoma dobro poznajem”, rekao je Teodosić.

A prošlost kluba iz Bolonje jeste svetla.

Bila je 1998. godina kada je tim iz najlepšeg studentskog grada u Evropi postao šampion Starog kontinenta.

Tada su u toj ekipi igrali Zoran Savić, Emanuel Đinobili, ali i aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Upravo je razgovor sa Danilovićem bio dodatni podsticaj za Teodosića da se odluči za Virtus.

“Danilović mi je rekao da je Bolonja najbolje mesto na svetu za igranje košarke. Cilj je da Virtus osvoji italijansku ligu i da se vrati u Evroligu. Zbog toga sam ovde”, objasnio je Teodosić.

On je naglasio i da je jedno od njegovih prvih košarkaških sećanja upravo u vezi sa timom iz Bolonje i osvajanjem njihove titule evropskog šampiona.

Sećate li se onih divnih belih dresova, sa dobro poznatim natpisom “Kinder”?

1 KOMENTAR

  1. A komentari navijača iz Železnika “Izabrao si klub samo zbog para”… 🙂 🙂

Comments are closed.