“Bolnica u Batajnici se puni brzinom svetlosti, nikada nemamo slobodnih kreveta…”

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

(Beta) – Diretorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je danas da se kapacitet te bolnice puni “brzinom svetlosti” i da su kreveti praktično non stop popunjeni pacijentima.

“U funkciju smo pustili 524 kreveta, to je sa krevetima svih naših intenzivnih i poluintenzivnih nega. Najpunije je bilo 13. decembra kada je pacijanata bilo baš 524”, rekla je Vukićević za TV Prva.

Prema njenim rečima, “krevet bude jako malo prazan, mi se punimo brzinom svetlosti, svaki dan imamo između 40 i 50 prijema”.

“Od kad je počela da radi naša bolnica možda je samo dva, tri puta bila sa 487 i 494 prijema, ali uvek idemo na 500. Napominjem da bolnica ima kapacitet 930 postelja, taj drugi deo još nije pušten u rad. Ali tih petsto i nešto kreveta je praktivno non stop popunjeno”, rekla je Vukićević.

Ona je istakla da zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore, naročito u odeljenju intenzivne nege.

Na pitanje da li smatra da su mere za predstojeće praznike trebalo da budu strožije, ona je odgovorila da je “uvek za strožije mere” i da veruje da tako misli većina njenih kolega.

“Sačekajmo, strpimo se, dočekajmo ovu Novu godinu u kući sa najmilijima da bi sledeću mogli kako smo i ranije slavili”, rekla je Vukićević.

Ona je rekla i da je brzo saniran kvar kada je nedavno pukla cev sa vodom u bolnici, pri čemu, kako je istakla, niko nije bio ugrožen niti je trepeo proces rada.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500