Bolesna štenad: After (singl)

0

Ovaj beogradski pank sastav iznenadio je publiku još jednim singlom sa predstojećeg albuma „Gde su te manekenke, gde je taj kokain”. Naziv pesme „After” upućuje na termin koji se koristi u klaberskom slengu (od „after party”). U ovom slučaju bend Bolesna štenad je taj izraz iskoristio opisujući stanje svesti i duha na širem životnom planu.

Opisujući faze kroz koje mlad čovek prolazi u periodu sazrevanja, bend pokušava da opravda takvo ponašanje. Ponekad su tome uzrok okolnosti, ponekad politička situacija, a najčešće manifestacija hormonske histerije prouzrokovane hroničnim nezadovoljstvom. Dalje kroz pesmu otkrivamo nove slojeve „pakla”, gde se neprestano smenjuju negativna iskustva. To aktera pesme „After” ponovo ubacuje u začarani krug potrage za identitetom, sigurnošću i sopstvenim životom.

Singl „After” je teška priča spakovana u ogoljeni pank-rok ambijent u kom niko od učesnika te roller coaster vožnje nema šta da izgubi. Pravo na vazduh i na život još uvek nam nije oduzeto, ali negde između redova pesme „After” provlači se zebnja od budućih poteza podivljalog neoliberalnog kapitalističkog establišmenta.

Album „Gde su te manekenke, gde je taj kokain” grupe Bolesna štenad koncertno će biti predstavljen 15. novembra u sali Amerikana (Doma omladine). Samim tim, ovom bendu ćemo se definitivno vratiti još jednom do kraja godine.

(Dostupno na: www.mascom.rs)