Bogdanović: “Nastavak NBA kao FIBA takmičenje, a imam iskustva u takvim situacijama”

0
Foto: Profimedia

Košarkaš Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović je izjavio da je spreman za nastavak NBA lige, iako će takmičenje biti odigrano u neobičnim uslovima. Predviđeni raspored igranja utakmica Bogdanovića asocira na FIBA takmičenja, što će njemu posebno odgovarati, prenosi RTS.

Najjača liga sveta nastavlja se 30. jula u Orlandu u Diznijevom kompleksu gde će se igrati svi mečevi, a takav sistem takmičenja odgovara srpskom beku.

“Izgleda mi kao FIBA takmičenje, a pada i u slično vreme u avgustu. Imam iskustva u takvim situacijama, s tim što tada možemo da šetamo po gradu, a ovoga puta će biti nešto drugačije.”, rekao je Bogdanović tamošnjim medijima.

U nastavku takmičenja učestvovaće 22 tima, umesto standardnih 30, pravila ponašanja igrača u Orlandu su do detalja uređenja, a timovi su dobili uputstva na 113 strana. Svi će se striktno pridržavati propisnih pravila, a srpskom igraču to neće teško pasti.

“Profesionalci smo, pokušavamo da ostanemo spremni za bilo šta što sledi. Uslovi su takvi-kakvi su i moramo da mislimo pozitivno.”, zaključio je Bogdan.

Od 30. jula do 14. avgusta je predviđeno igranje mečeva iz ligaškog dela sezone, a 17. avgust najkasniji je termin za početak plej-ofa.