“Bog voli svakog čoveka, čak i najgoreg”

2
Foto Profimedia

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja noćas je u tradicionalnoj Božićnoj propovedi govorio o bezuslovnoj ljubavi suprotnoj trgovinskoj logici, obraćajući se hiljadama vernika okupljenih, kao i svake godine, u bazilici Svetog Petra u Rimu, prenosi N1.

“Božić nas podseća da Bog nastavlja da voli svakog čoveka, čak i najgoreg. Njegova ljubav je bezuslovna, i besplatna. Čak iako je neko imao pogrešne ideje mogao je da pravi najgore gluposti”, rekao je papa koji predvodi 1,3 milijardi katolika u svetu.

Papa je rekao da takva bezuslovna ljubav širi mir i sreću i suprotna je trendu u sadašnjem svetu gde sve izgleda odgovara logici davanja da bi se imalo.

Papa Franja je takođe pozvao vernike da ne zaborave da kažu hvala, i rekao da je to “najbolji način da se promeni svet”.

“Mi se menjamo, crkva se menja, istorija se menja kada mi počnemo, ne da menjamo druge nego sami sebe. Ne čekajte da naš bližnji postane dobar da bi mu činili dobro, da crkva bude savršena da bi je voleli, da nas drugi uvažavaju da bi ih služili. Počnimo prvi”, rekao je papa.

Papa Franja koji je upravo proslavio 83. rođendan, u podne na Božić prema gregorijanskom kalendaru, uputiće vernicima okupljenim na Trgu svetog Petra svoju sedmu tradicionalnu božićnu poruku “Gradu i svetu” (Urbi et Orbi).

2 KOMENTARA

  1. Bog, po njemu, jednostavno obozava Hitlera, Ajhmana, Pavelića, Dilingera, Dzeka Trboseka, Brejvika i njima slične?!? Eto zasto su ateisti postali vecina na Zapadu.

  2. nije cudo da vatikanski popovi reklamiraju da bog voli i najgore , jer vatikanski popovi koji siluju decu i casne sestre i jesu najgori .

Comments are closed.