BMW Motorrad Srbija na Xross Challenge 2019

    0

    BMW Motorrad Srbija već petu godinu zaredom partner je najvećeg i najzahtevnijeg hard enduro moto događaja u Srbiji – Xross Challenge, a ove godine je po prvi put, organizovana i BMW Motorrad Adventure Ride – lagana off road vožnja za posetioce koji voze adventure motocikle.

    Start je bio na Kaluđerskim barama, a učešće u prelepoj vožnji dužine 75km uzelo je čak 70 učesnika. Vozilo se većinom po “off-road” terenu sa manjim izlascima na asfalt i pauzama za druženje i razmenu iskustava. Vožnja motocikala prelepim predelima Tare bila je namenjena vozačima “adventure” motocikala, bez obzira na marku, a grupu je predvodio tim iskusnih adventure motociklista. Reč je o slobodnoj organizovanoj vožnji koja predstavlja čisto zadovoljstvo za goste i gledaoce Xross Challenge trke, nakon koje je bio priređen pravi planinski ručak.

    Ovo je bila prva organizovana BMW Motorrad Adventure Ride, a kako su utisci svih učesnika bili više nego pozitivni, BMW Motorrad Srbija već ima u planu da nastavi sa ovakvim dešavanjima za motocikliste koji vole avanture.

    Xross Challenge trka održana je u periodu od 14. do 16. juna na Tari, prisustvovalo je 130 vozača iz 14 zemalja, a pobedu je odneo prošlogodišnji šampion i jedan od najboljih hard enduro vozača sveta, Vejd Jang (23) iz Južnoafričke Republike.