Blic: Još jedan slučaj u Vladi, zaražena bliska saradnica Siniše Malog…

0
Ilustracija Beta - Jane Barlow/PA via AP

Državna sekretarka Ministarstva finansija i jedna od najbližih saradnica ministra finansija Siniše Malog, Jelena Tanasković, zaražena je koronavirusom, objavio je Blic kome je informacija potvrđena u tom ministarstvu.

“Državna sekretarka Jelena Tanasković je pozitivno testirana na koronavirus, ima lakše simptome i oseća se dobro, a o čemu nas je obavestila putem mejla. Naime, Tanasković je nakon uvođenja vanrednog stanja i na osnovu instrukcija koje je donela Vlada Srbije, upućena na rad od kuće, kao i većina zaposlenih u Ministarstvu finansija koji su ispunjavali uslove iz pomenute instrukcije (navršenih 60 godina života, dete mlađe od 12 godina, hronične bolesti itd). Državna sekretarka Tanasković je prema našim saznanjima zaražena u privatnom okruženju, dakle van Ministarstva finansija, dok je posao obavljala od kuće. Nakon što je zaražena, nije bila u neposrednom kontaktu ni sa kim iz ministarstva. Nema drugih zdravstvenih oboljenja, i nadamo se da će uspešno i brzo da se oporavi”, rečeno je Blicu u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije.

Iz ministarstva su poručili da su od pojave koronavirusa propisane stroge mere zaštite, da jedan deo zaposlenih radi od kuće, a oni koji dolaze na posao nose zaštitne maske, rukavice i meri im se telesna temperatura pri ulasku u zgradu. Takođe, redovno se radi dezinfekcija objekta.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus