Blic: Direktor fabrike “Milan Blagojević” iz Lučana, nije uplaćivao doprinose radnicima

3
Foto: "Namenska" u Lučanima / Printscreen YouTube

Direktor fabrike “Milan Blagojević – namenska” iz Lučana, Radoš Milovanović, koji je javnosti postao interesantan kada su mu radnici tapšali pred sudom a vređali porodicu poginulog kolege, radnicima nije uplaćivao redovno penziono i zdravstveno osiguranje, kao ni beneficirani radni staž, piše Blic.

Prema dokumentaciji u koju je Blic imao uvid, Milovanović tri godine nije uplatio zakonom obavezne doprinose radnicima, a jedan od radnika tom listu je rekao da je pred penziju “doživeo šok” kada je saznao za “rupu u stažu”.

“Nedostaju mi 2010, 2011, 2012. godina, ništa nije uplaćivano. Potom sam saznao da ko god se javi kada sazna da ima ‘rupu’ u stažu, direktor kaže da će biti uplaćeno i onda dobijemo uslov za penziju”, tvrdi radnik.

Milovanović je u penziji već 15 godina, ali je ostao u direktorskoj fotelji u kojoj sedi već 37 godina. Za vreme dok je on bio direktor “Namenske” poginuo je 21 radnik, podseća N1.

Nedavni događaji u kojima su učestvovali radnici fabrike Milan Blagojević – namenska, uzburkali su javnost jer su tom prilikom okupljeni vređali porodicu poginulog kolege, uz brojne pogrdne povike, dok je direktor Milovanović pozdravljen aplauzom i pružena mu je podrška.

Nakon ovakvih saznanja Blica, nivo podrške za direktora bi mogao da opadne.

3 KOMENTARA

  1. On 15 godina sedi i iz penzije izigrava direktora – verovatno za masnu platu, posto u ovoj zemlji (aha!) nema nikog normalnog za to mesto i nikom nista?
    Pride tri godine nije uplacivao dazbine i niko od nadleznih sluzbi nije reagovao sto upalte ne “lezu”???
    Ma dajte, sve je to jedna ista ma**ja a, vala, isti joj i aplaudiraju!

Comments are closed.