Bjelogrlić o napadima na Seku Sablić: „U svakom društvu postoje mediokriteti i slobodoumni, izuzetni ljudi. Države se razlikuju u afirmaciji jednih u odnosu na druge“

2
Fotografija: Nebojša Babić

„U svakoj naciji, državi, u svakom društvu, postoje mediokriteti i postoje slobodoumni, talentovani i izuzetni ljudi. Države se razlikuju, između ostalog, i u afirmaciji jednih u odnosu na druge“, izjavio je danas glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić povodom napada na glumicu Jeilsavetu Seku Sablić u Skupštini Srbije.

„Uređene i srećne države neguju i čuvaju svoje vredne i izuzetne ljude, kao svojevrsni putokaz napretku svoje zajednice. Druge države, u koje nažalost spada i naša, upravo uz pomoć mediokriteta, i moralnih i ljudskih ništavila pokušavaju da kreiraju društvo u kojem će poslušnici, kukavice i nezainteresovani nadjačati ljude sa intergritetom. Tako se pravi idealan teren za dugogodišnje vladanje. Ništa novo. Oproban metod, toliko puta viđen u istoriji čovečanstva“, naveo je u svojoj izjavi Bjelogrlić.

On je naveo da je siguran da je velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sablić, i da se stidi ljudi poput Atlagića.

„Problem je što ne zna kako da to kaže i pokaže. Kako da se tome usprotivi. Sve dok za to ne nađe rešenje, plaši me da će razni atlagići kreirati vrednosti društva u kome ćemo živeti“, naveo je Bjelogrlić.

Danas je i Udruženje dramskih umetnika Srbije ocenilo da napadi na glumicu Jelisavetu Seku Sablić u Skupštini Srbije predstavljaju nedoličan i nepatriotski čin, kao i da je to napad na slobodu izražavanja.

Poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić kritikovao je glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za NIN i optužio je da „nije patriota“.

2 KOMENTARA

    • Tako je to danas nažalost, neko zastupa vlast, a neko opoziciju. Bjelogrlić se za jednog glumca i producenta mnogo petlja u politiku, verovatno zato što drugačije ne bi mogao da snimi nijedan film bez podrške tog istog državnog parata kojeg kao fol napada, a onda se pravi pošten. Pravih patriota nažalost nema u politici – ni u vlasti, ni u opoziciji.

Comments are closed.