Bivšim pripadnicima OVK dostavljen novi paket dosijea Specijalnog suda: “Imali smo neprijatnu posetu, došli su istražitelji…”

0
Foto Profimedia

Novi paket sa dosijeima Specijalnog suda stigao je u kancelariju “Organizacije ratnih veterana OVK” u Prištini. Kao i prošlog puta, paket je dostavila nepoznata osoba.

Kada je jedna nepoznata osoba donela u prostorije nekadašnjih pripadnika OVK u Prištini prvi paket sa dosijeima Specijalnog suda, donosilac je najavio da ubrzo sledi i drugi paket. To se i dogodilo, piše N1.

Juče je, prema “Organizaciji veterana OVK”, nepoznata osoba donela drugi po redu paket sa dosijeima Specijalnog suda.

Nakon toga, kao i prvi put, bivše pripadnike OVK su posetili zvaničnici Specijalnog suda kako bi ponovo oduzeli poverljivu dokumentaciju sa imenima svedoka koji bi trebalo da svedoče pred Specijalnim sudom, saopštio je predsednik “Organizacije veterana OVK” Hisni Gucati.

“Imali smo neprijatnu posetu. Došli su istražitelji Specijalnog suda. Oni prihvataju da se radi o njihovim dokumentima, dakle dosijeima Specijalnog suda”, istakao je on.

Pritom je kritikovao Specijalni sud zbog saradnje sa tužilastvom u Srbiji.

“Mi ćemo svakog puta kada dobijemo nova dokumenta, objaviti iste. Razlog objavljivanja je sada već mnogo puta ponovljen stav da Specijalni sud sarađuje sa sudovima u Srbiji, a protiv i na štetu nekadašnjih pripadnika OVK”, poručio je Gucati.

Poznavaoci prilika upozoravaju da stavljanje ovih dosijea na upotrebu organizaciji veterana ali i mnogih medija, donosi u opasnost osobe koje bi mogle biti uključene u eventualne sudske procese u svojstvu svedoka.

Takođe se smatra da način na koji su dokumenti objavljeni, navodi na to da je glavni cilj autora ove operacije bio zastrašivanje svedoka.