Bivši kralj Belgije Albert Drugi pristao na test o utvrđivanju očinstva: Belgijska umetnica tvrdi da je njegova ćerka

0
Foto Profimedia

Bivši kralj Belgije, Albert Drugi (84) pristao je na test DNK na zahtev Delfin Boel koja tvrdi da je njegova ćerka, a rezultati testa će u prvo vreme ostati poverljivi.

“Njegovo Visočanstvo Kralj Albert odlučio je da se podvrgne ekspertizi koju je naložio sud”, izjavili su njegovi advokati i dodali da je test DNK urađen jutros, uzimanjem uzorka pljuvačke, piše Gardijan.

Apelacioni sud u Briselu je u oktobru 2018. godine naložio Albertu Drugom test o očinstvu posle zahteva Delfin Boel. Bivši suveren je to najpre odbio.

Delfin Boel, belgijska vizuelna umetnica koja ima 51 godinu, tvrdi da je rođena iz duge veze 60-ih i 70-ih godina, koju je imala njena majka Sibil de Selis Lonšan sa Albertom Drugim, tada prestolonaslenikom, koji je od 1959. u braku sa Paolom Rufo di Kalabrijom.

Bivši kralj, koji je vladao od 1993. do 2013. godine i koji je otac sadašnjeg kralja Filipa, demantovao je da je imao takvu vezu. Međutim, Albert Drugi je priznao da je imao krizu u braku sa Paolom baš u vreme koje mu se pripisuje da je bio u vezi sa majkom Delfin Boel.