Bivša manekenka optužila Donalda Trampa za seksualni napad: „Tek sada sam spremna da objavim šta se dogodilo…“

0
Foto: Profimedia

Bivša manekenka Ejmi Doris optužila je predsednika SAD Donalda Trampa za seksualni napad na US Openu pre više od dvadeset godina.

Ona je navela da se zbog navodnog incidenta dugo osećala „povređeno“ i da se zbog toga „razbolela“.

Kako je navela u intervjuu za Gardijan, Tramp ju je odveo ispred toaleta u svojoj VIP loži na turniru u Njujorku 5. septembra 1997. godine.

„Krenula sam ka toaletu i kada sam izašla on je stajao ispred. Pomislila sam da samo čeka u redu dok ja ne završim, ali nije bilo tako“, rekla je Doris, koja je tada imala 24 godine.

Ona je optužila Trampa da joj je „silom gurnuo jezik niz grlo, napao je po celom telu i držao u stisku iz kog nije uspela da pobegne“.

„Samo mi je gurnuo jezik u grlo i ja sam pokušavala da ga odgurnem. A onda je pojačao stisak i pipkao me je po zadnjici, grudima, leđima, svuda“, rekla je Doris.

Ona je navela da je pokušavala da mu kaže da prestane, ali da „njega jednostavno nije bilo briga“.

Tramp je preko svojih advokata negirao da je uznemiravao, zlostavljao ili se ponašao neprimereno prema Doris bilo kada.

Njegovi advokati su poručili da su optužbe neosnovane, jer bi sigurno bilo svedoka, ukoliko ju je zaista napao ispred toaleta u njegovoj loži.

Doris je britanskom listu pružila dokaze koji potvrđuju da se ona susretala sa Trampom, uključujući i kartu za US Open i šest fotografija na kojima su ona i Tramp.

Bivša manekenka, koja sada ima 48 godina i majka je dve bliznakinje, tvrdi da je i 2016. godine razmišljala da javno govori o incidentu, kada je nekoliko žena aktuelnog predsednika SAD optužilo za seksualno zlostavljanje, ali da je odustala zbog straha za bezbednost njene porodice.

Ona je navela da je u Trampovom društvu provela nekoliko dana tokom septembra 1997. godine, nakon što je sa tadašnjim dečkom Džejsonom Binom otišla na putovanje u Njujork. Bin, osnivač nekoliko lajfstajl i modnih magazina, bio je Trampov prijatelj.

Upravo ju je on odveo u Trampovu kanelariju na Menhetnu, pre nego što su zajedno otišli da gledaju teniske mečeve u Kvinsu.

„Odmah je počeo jako. Ponašao se kao oni ljudi koji misle da imaju pravo da rade svakome šta žele… Iako sam tamo bila sa svojim dečkom“, rekla je Doris.

Ona je za Gardijan izjavila da se ne seća da li je svom dečku tada ispričala šta joj se dogodilo, ali je, prema Trampovim advokatima, Bin već izjavio kako se ne seća da mu je Doris spomenula da je Trampovo ponašanje bilo neprimereno, ili da se osećala neprijatno zbog njega.

Dan nakon navodonog napada, Doris je ponovo bila u Trampovoj loži, ali kako kaže, tada je odlučila da se obuče „konzervativno kako ne bi provocirala Trampa“.

Ona je rekla i da je Tramp nastavio da je „proganja“, iako se fizički kontakt nije ponovio.

„Da li biste mogli sebe da vidite kako živite ovde“, navodno je Tramp upitao Doris kada su bili u njegovoj zgradi u centru Njujorka.

Kako kaže, kasnije su u Trampovu ložu došli još neki VIP gosti, uključujući glumca Leonarda Di Kaprija i muzičara Lenija Kravica.

Trampovi advokati takođe postavljaju pitanje zašto je Doris ponovo bila u društvu presednika SAD dan kasnije, kao i to zašto je čekala više od dvadeset godina da iznese svoje tvrdnje u javnost.

Gardijan je intervjuu sa Doris obavio pre 15 meseci, ali ona tada nije bila sigurna da li želi da se njena priča objavi. Nedavno je odlučila da je spremna na taj korak, delom i zbog toga što, kako kaže, želi da bude uzor svojim ćerkama, koje su sada u tinejdžerskim godinama.

Optužbe Dorisove dolaze praktično u finišu kampanje za predsedničke izbore u SAD koji će biti održani 3. novembra ove godine.