Bivša devojka Aleksandra Zvereva ponovo ga optužila za nasilje: “Tukao me i govorio da treba da umrem”

0

Olga Šaripova, bivša devojka Aleksandra Zvereva, još jednom ga je optužila za maltretiranje tokom veze.

Prošlo je deset meseci od prvog dela priče, a sada je za Slejt izašao i drugi deo intervjua u kojem ona govori o nasilju koje se dogodilo tokom turnira u Šangaju 2019. godine.

U intervjuu koji je objavio Ben Rotenberg, Šaripova je iznela je detalje o vezi koja se završila sredinom 2019. godine, samo nekoliko meseci posle toga je Zverev počeo vezu sa manekenkom Brendom Pateom, sa kojom se rastao tokom njene trudnoće.

Ona je rešila sama da odgaja dete, a istovremeno, Olga Šaripova je iznela detalje da ju je nemački teniser gušio jastukom, uvrtao joj ruke, udarao njenom glavom o zid…

Šaripova je 2019. sa Zverevom otputovala na kinesku turneju, jer je igrao u Pekingu i Šangaju.

„Bio je mirniji i kontrolisao je, a ja sam razmišljala: ’OK, sada možemo da živimo zajedno. Osećam se zaštićenije. Bezbednije“, rekla je Šaripova, iznevši detalje kada je otišla da se istušira, a Zverev je tada započeo svađu.

„Kada sam izašla ispod tuša i krenula po peškir, došao je i rekao: ’Spakuj odmah stvari i idi’. Rekla sam mu: ’OK, možeš li samo da sačekaš nekoliko minuta? Gola sam ovde.’ Počeo je da me udara, a ovoga puta sam shvatila da ne mogu da budem vreća za udaranje. Samo sam pokušavala da se zaštitim. Već sam bila gola. Žena sam, nisam mnogo jaka. A posle tuširanja, nisam imala ni vremena da odem po odeću. Nisam se osećala bezbedno nijednog trenutka”, isprčala je Šaripova.

Navela je i da je Zverev vređao dok je udarao.

„Počeo je da mi govori stvari poput: ’Nadam se da ćeš umreti, trebalo je juče da umreš, ali ne u mojoj sobi. Ako hoćeš da umreš, uzmi insulin i idi umri na ulici, jer ja ne želim probleme. Ne želim više da se bakćem sa tobom’. Ja sam plakala i rekla mu: ’OK, ako želiš da umrem, daj mi insulin. Idem na ulicu i to je to. Ne mogu više da se borim s ovim. Šta hoćeš od mene? Udarićeš me? Već jesi’”, naglasila je Šaripova.

Samo 12 sati kasnije, Zverev je otišao na meč osmine finala Šangaja i bile su vidljive ogrebotine na levoj strani vrata, Šaripova je potvrdila da je to posledica svađe.

Više se Zverev i Olga nisu viđali, a Šaripova je navela da joj je posle toga pisao dva meseca, u pokušajima da popravi vezu, usput tvrdeći da nije u vezi sa Brendom Pateom, što se potom ispostavilo kao netačno.

Rotenberg je priznao da je dugo odlagao objavljivanje intervjua zbog brojnih okolnosti.

Sam Zverev je tvrdio da Olga laže, a posle novih tvrdnji i pritisaka, pitanje je u kakvom će stanju nastupiti na US Openu. Nemački teniser je u međuvremenu demantovao optužbe.

Rotenberg, kako je rekao, imao je veliku želju da ova tema bude nešto čime će se u budućnosti pozabaviti i ATP.

On je u svom tekstu i intervjuu spomenuo i Novaka Đokovića, kao tenisera koji takođe želi da se ATP pobrine da se više govori o nasilju, porocima, mentalnom zdravlju, kako bi se sve anomalije i problemi sprečili.

„Narativ se možda menja. Tokom meča za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, komentatori na NBC-ju i Olimpijskom kanalu su se detaljnije pozabavili optužbama za nasilje, nego što je to ranije učinjeno na američkoj televiziji. Nakon što je voditeljka iz studija sažela optužbe Šaripove između setova, komentatori Mari Kariljo i Deren Kejhil kritikovali su nedostatak akcije ATP-a“, piše Rotenberg.

„Oh, hajde, budimo iskreni, ATP je bio loš i nemaran u rešavanju ovoga“, rekao je Kejhil, koja trenira rumunsku igračicu Simonu Halep.

„I ne radi se samo o Aleksandru. Imamo organe za integritet, za probleme sa drogom i kockanjem. Sigurno se barem interno mogu istražiti ove stvari, makar minimalno“, rekao je Kejhil.

Rotenberg je napisao i da je razgovarao na ovu temu sa teniskim zvezdama.

„Endi Marej i velika većina igrača sa kojima sam razgovarao, uključujući najbolje rangiranog Novaka Đokovića, široko su podržavali ideju da ATP uvede politiku protiv nasilja u porodici. Džon Milman, Australijanac koji radi u Veću igrača ATP-a, koje zastupa interese igrača u donošenju odluka o turu, rekao mi je ranije ovog meseca da je veće raspravljalo o potrebi politike o nasilju u porodici“, naveo je Rotenberg.

On je dodao i da  ATP nije stavio na raspolaganje nijednog zvaničnika za intervjue na ovu temu, već se nekoliko puta raspitivao samo o vremenu objavljivanja članka o nasilju Zvereva.

Pitanje je da li ATP želi samo da probleme zataška, ili da ih reši, a Olga Šaripova je zbog svog izlaženja u javnost imala probleme kada se vratila u Moskvu.

Nije mogla da se zaposli, odbijali su je na razgovorima za posao kada su čuli da iza sebe ima traumatično iskustvo sa Zverevim.

„Kada su videli šta sam govorila, reagovali bi u stilu ‘oh, previše je problema sa ovom devojkom’. Sada radim u dobroj kompaniji sa sjajnim ljudima, ali ne želim da otkrivam gde radim. Uživam u svom poslu i idem kod psihologa. Zvereva samo želim da pitam zašto ne može da kaže istinu. Ne radi se o meni, već o njegovom životu, treba da bude iskren prema sebi. Mnoge devojke u ovim situacijama ćute, ne govore jer se plaše komentara, osude i priče da to nije istina. Samo sam htela da pokažem da nije teško govoriti o tome, ako znaš da si rekao istinu i da nisi loš čovek, i da nisi zaslužio ovako nešto“, zaključila je Šaripova.