“Bio sam ljut na sina, nije hteo da pređe u Mančester…”: Dušan Tadić je sa ocem plakao celu noć i otišao u Sautempton

0

Jedan od najboljih srpskih fudbalera Dušan Tadić ime je stvarao u Holandiji (Groningen i Tvente) i u Engleskoj (Sautempton), da bi puno priznanje kao vrhunski fudbaler stekao igrama u Ajaksu.

Njegov put, međutim, mogao da je da bude drugačiji. Petar Tadić, Dušanov otac, ispričao je holandskim medijima da je lako mogao da završi u Mančester Junajtedu umesto i Sautemptonu, samo da je hteo.

“Dušan je mogao da ode u Mančester junajted i Sautempton. Hteo sam da ode u Mančester, kod Luja van Gala. Međutim, Dušan je želeo da kod Ronalda Kumana. Nismo uspeli da se dogovorimo.

Mančester junajted je uvek bio vrhunski klub. Voleo sam Bobija Čarltona, Džordža Besta, Rajana Gigsa, Pola Skolsa… Uvek su imali vrhunske igrače. I sada kada stvari idu manje dobro, ja i dalje volim Junajted. Zato sam bio mnogo ljut na Dušana. Razgovarali smo o tome celo veče, ali na kraju je Dušan rekao da će ionako odabrati Sautempton”, ispričao je on, a prenosi Voetbal International.

Kako se navodi na ovom portalu, Dušanov prijatelj Milko Novaković je rekao da je Dušan baš želeo da sarađuje sa Ronaldom Kumanom, koji je srpskog fudbalera znao iz holandske lige.

“Dušan je već razgovarao sa Kumanom, a tek posle je stigla ponuda Junajteda. Dušan je već bio doneo odluku. Dušan i Petar su zajedno plakali celu noć, a sutra je bilo završeno. Petar je poštovao Dušanov izbor. Godinu dana kasnije dao je gol za pobedu Sautemptona u Mančesteru. Šta je Petar tada pomislio? Da je to dobro za Dušana, ali loše za Junajted (smeh)”, ispričao je on. 

Tadić je za četiri sezone u Sautemptonu odigrao 162 utakmice i postigao 24 gola uz čak 35 asistencija.