“Bio je zatečen, delovao je zbunjeno, mislim da je očekivao glamuroznije prostorije…”: Glumica Dejana Gajdaš o susretu sa Spejsijem u Narodnom pozorištu

0
Foto: Dejana Gajdaš, Facebook

“Iznenadna poseta Kevina Spejsija Narodnom pozorištu juče je bila značajna i u tom smislu što je poštovanjem i predusretljivošću prema nama pokazao i mlađim i starijim kolegama kako treba da se ponaša umetnička veličina poput njega”, rekla je za Nedeljnik.rs glumica Narodnog pozorišta Dejana Gajdaš.

Ona se juče zadesila u direkciji Drame Narodnog pozorišta, kada je holivudski glumac prilikom šetnje centrom Beograda, poželeo da se upozna sa nacionalnim teatrom.

Nije želeo ništa, više ga je interesovala lokacija pozorišta i okruženje. Bio je tako svakodnevan

Dejana Gajdaš, glumica

“I Spejsi je delovao zbunjeno”, kaže Dejana Gajdaš. “Bio je zatečen, mislim da je očekivao glamuroznije prostorije direkcije Drame koje, na sreću ili na žalost, kod nas nisu reprezentativne na taj način. Mi smo, stvarno, mislili da je u pitanju neka pošalica. Ali glavom i bradom pojavio se Kajzer Soze (‘Dežurni krivci’, 1995). Velika je čast da dvostruki oskarovac, dobitnik preko 50 nagrada, nenajavljeno i bez pompe, na sopstvenu inicijativu, uđe u Narodno pozorište”, rekla je glumica koja je uspela i da se fotografiše sa Spejsijem.

“Stati u kadar sa gospodinom Spejsijem, makar na nekoliko sekundi, makar i to ne bio film, ali je svejedno kadar, velika je čast i zadovoljstvo. Meni je on zaista jedan od omiljenih glumaca. Stigla sam samo da mu kažem da je on meni kao mentor, da sam mnogo naučila samo gledajući njegova ostvarenja”, priča Dejana Gajdaš.

Ona kaže i da se u susretu sa Spejsim našla u ulozi pravog domaćina jer je u Narodno pozorište ušla kao dete, budući da su njeni preci bili pravaci i direktori Opere, kao i upravnici tog teatra.

Profimedia

“Naučila sam tokom godina kako se dočekuju kolege, naročito velika imena. Osetila sam se i nostalgičnom za onim vremenima kada je fluktuacija takvih imena bila mnogo veća, a bilo mi je i milo što sam bila među prvima koja je Spejsiju poželela dobrodošlicu”, kaže Dejana Gajdaš.

Spejsi je samo rekao da želi da vidi kako izgleda nacionalni teatar, priča glumica.

“Uveli smo ga u kancelariju naše direktorke Drame koja, igrom slučaja, nije bila tu, domaćinski se postavili prema njemu, kao i prema svima. Nije želeo ništa, više ga je interesovala lokacija pozorišta i okruženje. Bio je tako svakodnevan i ukazao veliko poštovanje i meni i kolegenici Mariji Vicković. Čim smo mu se predstavile kao glumice, došlo je do nekog preokreta, odnosno osećanja kolegijalnosti i saradljivosti”, kaže Dejana Gajdaš.

Producentkinja u Drami Narodnog pozorišta Jasmina Urošević juče je za Nedeljnik.rs ispričala detalje iznenadne posete Kevina Spejsija Narodnom pozorištu i rekla da je čuvenom glumcu i njegovom menadžeru ponudila da večeras pogledaju premijeru predstave “San letnje noći – projekat Šekspir”.

Kako su mediji objavili, Kevin Spejsi boravi u Beogradu zbog snimanja filma ili serije i nije poznato do kada će ostati u glavnom gradu.