„On je jedini kog zovem ‘dušo’. Za razliku od njega, ja sam ‘loš momak’…“: Kako je Tramp govorio o svom mlađem bratu Robertu

0
Na fotografiji: Robert Tramp, prvi s leva. Foto: Beta - AP Photo/Charles Rex Arbogast, File)

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da je preminuo njegov mlađi brat, Robert Tramp, u 71. godini. U oproštaju od njega koji je podelio s javnošću, Tramp je napisao: “Nije bio samo moj brat, bio mi je i najbolji prijatelj. Jako će mi nedostajati, ali opet ćemo se sresti. Sećanje na njega zauvek će živeti u mom srcu. Roberte, volim te. Počivaj u miru”, naveo je predsednik SAD u saopštenju.

Obojica dugogodišnji biznismeni, Donald i Robert, bili su upadljivo različite ličnosti. Donald Tramp je jednom opisao svog brata kao „mnogo mirnijeg od njega“ i „jedinog čoveka u životu kog je ikada nazivao – ‘dušo'“, piše Gardijan.

Robert Tramp započeo je svoju karijeru na Vol stritu radeći u korporativnim finansijama, ali se kasnije pridružio porodičnom biznisu, upravljajući vlasništvom nad nekretninama kao izvršni direktor Tramp organizacije.

„U Tramp organizaciji bio je poznat kao ‘simpatični Tramp’, rekla je Gvenda Bler, biograf porodice Tramp za AP. „Robert je bio taj kod kog bi ljudi pokušali da intervenišu ukoliko postoji problem“, dodala je ona.

Robert Tramp je rođen 1948. godine i bio je najmlađe dete Freda Trampa, investitora nekretnina u Njujorku.

Predsednik Tramp, dve godine stariji od Roberta, priznao je da je kao mlađi maltretirao svog brata, čak i pošto je hvalio njegovu odanost.

„Mislim da mora biti teško imati mene za me brata, ali on nikada o tome ništa nije rekao, a mi smo vrlo bliski“, napisao je Donald Tramp u svom bestseleru „The Art of Deal“, iz 1987. godine.

„Robert se slaže sa gotovo svima“, dodao je on. „Što je za mene odlično, jer ponekad moram da budem ‘loš momak'“, pisao je Donald Tramp.

Robert Tramp je diplomirao na Univerzitetu u Bostonu, kasnije je upravljao bruklinskim delom nekretnina svog oca koji je na kraju prodat.

Pre nego što se Robert Tramp razveo od prve supruge Blejn Tramp, bio je aktivan u dobrotvornim krugovima na Aper Ist Sajdu.

Izbegao je pažnju javnosti tokom Trampovog upravljanja Amerikom i povukao se u Hadson. Opisao je sebe, međutim, kao veliku pristalicu Bele kuće u intervjuu za Njujork post 2016. godine.

„Podržavam Donalda 1.000 odsto“, rekao je Robert Tramp.

Početkom marta 2020. godine oženio se dugogodišnjom partnerkom.

Najstariji brat iz porodice Tramp, Fred Tramp, borio se sa alkoholizmom i preminuo 1981. godine, u 43. godini. Donald Tramp ima i dve sestre, Elizabet Tramp i Marijanu Tramp.