Bila je simbol Milovog DPS-a 30 godina, a sada kažu da pravi novu stranku: Milica Pejanović Đurišić navodno srpema cepanje partije koja je izgubila vlast

0
Foto: Profimedia

Milica Pejanović Đurišić, koja je jedan od osnivača Demokratske partije socijalista, nakon 30 godina napušta tu partiju i planira da osnuje novu stranku, objavile su podgoričke “Vijesti“, navodeći da su to saznanja do kojih su došli iz više izvora.

Pejanović Đurišić je dugo godina bila jedan od simbola DPS-a zajedno sa predsjednikom Milom Đukanovićem i sada odbeglim Svetozarom Marovićem, a aktuelna je ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama.

Prema informacijama “Vijesti“ iz krugova bliskih rukovodstvu DPS-a, Pejanović Đurišić se na taj potez odlučila jer smatra da je njena dosadašnja partija potrošena kao brend zbog niza afera i da je pametniji praviti novu stranku nego ulaziti u “tuču” oko toga ko će eventualno zameniti Đukanovića.

Očekuje se da će formalni potezi početi nakon konstituisanja nove vlasti, a prostor za delovanje se vidi u disoluciji DPS-a, kao i u očekivanoj silaznoj putanji Socijaldemokrata nakon odlaska u opoziciju, ali i činjenici da je Socijaldemokratska partija na nedavnim izborima jedva prešla cenzus.

“Vijesti“ saznaju da bi partija trebalo da bude levog centra i da je Pejanović Đurišić već razgovarala sa potencijalnim budućim saradnicima i partnerima, među kojima je bivši premijer Crne Gore Igor Lukšić.

Navodno se sastala i razmenila mišljenja i sa potpredsednikom SDP-a Raškom Konjevićem i čelnikom koalicije “Za budućnost Crne Gore“ Zdravkom Krivokapićem sa kojim se poznaje sa Univerziteta Crne Gore.