“Bila je Noć veštica i rekli su da je neko pucao po ulici. Shvatio sam da je to bio moj očuh…”: Basista RHCP o priči koja je pisanje knjige o bendu, pretvorila u pisanje memoara

0
Foto: Profimedia

Basista Red Hot Chili Peppers u svojim novim memoarima pisao je o svom životu pre nego što je ušao u legendarni bend, a posebnu pažnju posvetio je jednom događaju koji je Noć veštica pretorio u stvarni horor.

Imao je 13 godina kada je sa prijateljima uživao u čaroliji tog dana, a onda se proširila vest da je “ludak nasumično pucao iz pištolja u njegovoj ulici”. Prestravljena deca rastrčala su se po naselju kako bi pronašla sigurnost u svojim domovima, ali kada se Flea približio kući njegovih roditelja primetio je da su svi prednji prozori bili razneseni i krhotine razbacane po celom travnjaku.

Unutra je pronašao očuha, Valtera, sa krvlju razmazanom po licu i trupu i sa pištoljem koji je stajao pored njega.

“Bio je ludak o kome su svi pričali”, prisećao se Flea. “Bilo je zastrašujuće i sramotno.”

I to nije bio prvi put, piše Gardijan.

“Valter bi se napio i nešto bi ga pokrenulo, a on bi poludeo i razbio sve u kući”, priseća se Flea. „Ponekad bi izvadio i pištolj.”

Nakon što je pucao tokom Noći veštica, policija ga je uhapsila, “provukla kroz sistem”, a kada se vratio kući, sve se ponovilo.

“Za nekoga poput mene, droga je postala veoma važna u tom periodu jer me je navela da pristupim svojoj podsvesti, da razvijem introspekciju”, objasnio je Flea.

Flea je želeo da napiše knjigu o bendu, a onda je shvatio da je njegov život, naročito detinjstvo prepuno nasilja i uživanja narkotika, zanimljivo za one koji vole bend i shvataju koliko je muzika koju taj bend pravi povezana sa životnim pričama njegovih članova.