Bil Klinton u “Lolita ekspresu”: Ko se sve družio s pedofilom Džefrijem Epstajnom – Čitajte u Nedeljniku

0
Profimedia

Džefri Epstajn je pedofil. Kratko i jasno.

Ukoliko bude bio osuđen i proglašen krivim, čeka ga 45 godina zatvorske kazne.

Epstajn je dugo predstavljao paradigmu nekažnjenosti – i nekažnjivosti. On je egzemplar korupcije, samoživosti i neosetljivosti na tuđu patnju, ali i sistemske nepravde koja mu dopušta da izbegne pravne posledice samo zato što se tapše po ramenu sa moćnim ljudima. Ipak, nešto se u ovom svetu promenilo – to je mala, jedva osetna promena, ali se promenilo – kada je #MeToo kaznio nasilnike poput Harvija Vajnstina i možda je konačno došao trenutak da Epstajn posle tolikih optužbi za seksualno zlostavljanje dece ipak odgovara.

Makar tako deluje zasad. Obeshrabrujuća je činjenica da se Epstajn nalazio u ovoj poziciji i ranije: već je optužen kada su ga lokalnoj policiji prijavili maloletna devojčica i njeni roditelji tvrdeći da je Epstajn devojčicu primorao na pružanje erotske masaže, a zatim joj platio za to.

Epstajnov privatni avion – kojim su putovali Bil Klinton, a navodno i princ Endru, Kevin Spejsi i Donald Tramp – nazvan je “Lolita ekspres”. Klinton se naravno pravio lud i rekao da ne zna ništa o “užasnim stvarima” koje je počinio Epstajn, a njegov portparol saopštio je da je gospodin Klinton “Lolita ekspresom” leteo svega četiri puta, strogo poslovno.

Ceo tekst čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 18. jula. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Svi čitaoci na poklon dobijaju novi broj Mond diplomatika na srpskom jeziku