“Biće neko ko će davati sugestije i savete, sedeće se do prozora, a stolica će biti prazna, ulaz na jedna vrata…”: Gradonačelnik Radojičić o prevozu

1
Foto: Profimedia

Pijace i marketi ovog vikenda rade prema režimu koji su primenjivali prethodnih radnih dana. Pijace do 15 časova, a prodavnice do 17. Od sledeće nedelje građani će ponovo moći da koriste i javni prevoz.

Autobusi gradskog prevoznika od ponedeljka 4. maja će saobraćati u Novom Sadu i Kragujevcu, a od petka, 8. maja u Beogradu i Nišu.  

Povratak gradskog prevoza odvijaće se po fazama i u prvoj će moći da se voze samo osobe koje putuju na posao, podsetio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na N1.

U narednim fazama, kako se budu ublažavale mere protiv širenja epidemije, prevoz će biti dozvoljen i drugim kategorijama – đacima, nezaposlenima i starijim od 65 godina. Na stajalištima su iscrtane su crvene tačke kako bi građani znali koliko moraju da se udalje od druge osobe, a ulaz u autobuse biće moguć samo na jedna vrata.

“Biće neko ko će im davati sugestije i savet i voditi računa o broju ljudi. To će biti neka vrsta kontrolora. Samom kontrolom Bus Plus kartice će se videti da li su to zaposlena lica ili ne. I u samom autobusu će biti raspoređena mesta tako da će se sedeti do prozora, a stolica koja se nalazi do prolaza će biti prazna tako da mogu ljudi na određenim obeleženim mestima da stoje u samom autobusu i na taj način će se napraviti raspored da ta distanca bude maksimalno moguća”, objasnio je Radojičić.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Да ли се ред вожње задржава, као до сада ? Или ће бити више аутобуса, да би се сви превезли у прихватљивом времену , а у складу са “мерама” ?

Comments are closed.