“Besa” dobila nagradu za najbolju seriju

    0

    Na 9. međunarodnom Festivalu domaćih igranih serija FEDIS nagradama Zlatna antena nagrađene su serije “Besa”, “Žmurke” i “Pogrešan čovek”, koje potpisuje Adrenalin.

    Serija “Besa” u produkciji Adrenalina i Red planet pictures osvojila je Zlatnu antenu za najbolju seriju, kao i za najbolju muziku, kompozitora Nemanje Mosurovića, i najbolju fotografiju, direktora fotografije Igora Šuntera. Serija “Žmurke”, autorski projekat legendarnog reditelja Miloša Miše Radivojevića, realizovana od strane RTS-a i Adrenalina nagrađena je Zlatnom antenom za najbolju režiju, dok je prema glasovima publike serija “Pogrešan čovek” u koprodukciji RTL Hrvatska i Adrenalina, prikazana na Prvoj televiziji, proglašena najpopularnijom serijom iz regiona koja je prikazana u Srbiji.

    “Radujem se što je ‘Besa’ proglašena najboljom serijom u Srbiji po ocenama stručnog žirija. Imali smo odličnu reakciju publike nakon emitovanja na Superstar kanalu, a ove nedelje je počelo emitovanje i na Prvoj TV, pa se nadam da ćemo tek osvojiti širu publiku. Ova serija je rezultat ozbiljnog timskog rada koji je trajao pune tri godine. Dok ove jeseni kreće emitovanje u zemljama regiona, u Bejrutu počinje snimanje verzije na arapskom jeziku. Ovo je prva naša serija koja je prodata kao format, i nadam se da smo otvorili jedno novo poglavlje i za ostale projekte sa Balkana. Zanimljivo je da smo paralelno sa ‘Besom’, koja je jedna od najskupljih serija do sada snimljenih u regionu, napravili seriju ‘Žmurke’, koja je bila jedna od najjeftinijih po svojim budžetskim okvirima. Ali ‘Žmurke’ su jak autorski pečat velikog i divnog reditelja Miše Radivojevića. Među ostalim dramskim serijama koje su prikazane kao deo programske ponude u protekloj godini, ‘Žmurke’ su bile pravi umetnički eksperiment. Serija ‘Pogrešan čovek’ je najbolji pokazatelj da je model koprodukcije budućnost na ovim prostorima i kod ‘daily’ sadržaja”, rekla je Tea Korolija, izvršna direktorka produkcijske kuće Adrenalin koja je na ovogodišnjem FEDIS-u imala najveći broj nominovanih projekata u različitim kategorijama.

    Festival domaćih igranih serija FEDIS jedina je manifestacija koja afirmiše i vrednuje TV serije na prostoru jugoistočne Evrope i na taj način promoviše kreativne i produkcione kapacitete ovih prostora.