“Berlin će preko Brisela voditi glavnu reč, što za nas nije lako i biće mnogo, mnogo teško…”: Vučić o predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zna ko će biti predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine ali i ocenio da će bez obzira koja je ličnost u pitanju, Berlin preko Brisela voditi glavnu reč u vezi Kosova. 

Vučić je za televiziju Prva ocenio da za Srbiju nastupa period koji neće biti lak. 

“Kada bude odredjen predstavnik a mislim da već znam ko će biti predstavnik za dijalog i verovatno za BiH, to će biti neko sa velikom podrškom i pod velikim uticajem Berlina. Bez obzira koja je ličnost u pitanju, Berlin će preko Brisela voditi glavnu reč, što za nas nije lako i biće mnogo, mnogo teško”, kazao je Vučić. 

Upitan da li je od visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borela dobio informaciju kada će biti formirana nova vlada u Prištini, Vučić je kazao da “to Bog otac ne zna, a ne Borel”. 

“Oni su mu rekli da će formirati u ponedeljak ali ja sam to čuo već više puta. Postoji opasnost ako Kurti bude želeo da unizi Srbe i Srpsku listu i izabere za ministra nekog svog privatnog Srbina, to bi značilo kraj svakog normalnog i racionalnog razgovora s Kurtijem”, rekao je predsednik Srbije.

(Beta)