Beogradski Ignite „UKLJUČI SE online 8“: Šta tokom pandemije možemo da učinimo kako bismo stvorili društvo jednakih građana i građanki?

0
Ilustracija: Beogradski Ignite FB

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Udruženje građana „Srbija u pokretu“ vas sa velikim zadovoljstvom pozivaju na BEOGRADSKI IGNITE „UKLJUČI SE online 8“, koji će biti održan u ponedeljak, 8. juna 2020. godine sa početkom u 19h na internet platformi, kojoj možete pristupiti klikom na sledeći link.

„Uključi se online 8” je prvi Ignite događaj koji će biti održan na online platformi, kako bismo u skladu sa preporukama o distanciranju u vreme aktuelne COVID-19 pandemije okupili veliki broj ljudi na bezbedan način, a događaj se organizuje uz podršku Švajcarske Konfederacije.

Okosnica ovog Ignite-a je pitanje šta tokom COVID-19 pandemije možemo da učinimo kako bismo stvorili društvo jednakih građana i građanki. Svojim petominutnim izlaganjem naši prezenteri i prezenterke će iz sopstvenog iskustva govoriti o socijalnom uključivanju tokom COVID-19 pandemije, sa ciljem da osvetle trenutnu situaciju o položaju ranjivih grupa tokom pandemije, motivišu i pokrenu druge na akciju.

Ovaj tradicionalni događaj već godinama okuplja veliki broj učesnika i učesnica i pruža im priliku da nas inspirativnim pričama podstaknu da damo svoj doprinos stvaranju ravnopravnog društva za sve građane i građanke.

Tokom događaja Ignite „Uključi se online 8” imaćemo priliku da čujemo priče o tome kako je pandemija uticala na položaj određenih ranjivih grupa, ali i aktivnostima različitih organizacija i pojedinaca koji su tokom ovog perioda sprovodili različite akcije kako bi pružili podršku najranjivijima, koliko je važna kultura dobročinstva, kako online okruženje možemo da preokrenemo u svoju korist i prilagodimo se različitim zahtevima socijalnog preduzetništva, šta zaista znači biti digitalno uključen i šta sve možemo kada se udružimo.

Takođe, očekujemo i goste iznenađenja, koji će se obratiti učesnicima i učesnicama Ignite-a.

ŠTA JE IGNITE?

Ignite je događaj koji širi dobre ideje. U prevodu na srpski jezik ignite znači zapaliti, a prezenteri/ke dobijaju mikrofon na tačno pet minuta i zadatak da ’zapale’ publiku za ideju.

Ignite je događaj brzih, kratkih i dinamičnih prezentacija:

  • Prezentacije traju pet minuta
  • Svaka prezentacija ima 20 slajdova
  • Slajdovi se automatski smenjuju na 15 sekundi
  • Prezenter/ka nema kontrolu nad menjanjem slajdova

Ignite je prvi put održan u Sijetlu 2006. godine. Danas se prezentovanje dobrih ideja i praksi iz različitih sfera života praktikuje u više od 100 gradova širom sveta. Prvi BEOGRADSKI IGNITE održan je u oktobru 2009. godine. Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije u saradnji sa UG “Srbija u pokretu” već osmu godinu organizuje Beogradski Ignite na temu socijalnog uključivanja.

Posetite naš YouTube kanal i pogledajte video snimke prezentacija sa prethodnih Ignite događaja posvećenih socijalnom uključivanju.

Više informacija potražite Facebook strani www.facebook.com/BelgradeIgnite.